Как да направите пътуването си по-евтино?

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Как да направите пътуването си по-евтино?

Споразумейте се с управителя на хотела за по-ниски цени

Ето един съ­вет, който никога няма да чуете от голе­мите хотелски вериги: с тях можете да се пазарите. В хотела винаги има някой, който може да прави отстъпки и това е доста лесно. Просто им кажете, че с удо­волствие бихте отседнали там, но цени­те им са твърде високи, затова вероятно ще изберете друг хотел. Ако има свобод­ни стаи, почти сигурно ще си уредите намаление за една от тях. Друг сигурен начин да се сдобиете с намаление е да попитате „Има ли по-ниска цена, която можете да ми предложите?“. Управите­лят би могъл тайно да ви настани по „специална“ тарифа на хотела. В крайна сметка управителите предпочитат по- скоро да продадат стаята с голяма от­стъпка, отколкото да остане свободна.

 

Ако планира­те да пазарувате изгодно там, където отивате, помислете дали можете да сло­жите в големия си куфар един по-малък, за да имате допълнително място за покупките си на връщане. Проверете правилата на авиокомпанията за разре­шеното количество багаж и не купувай­те твърде много, за да не се наложи да покриете със спестените си пари таксите за свръхбагаж.

 

Сами си пригответе храната

Много по-евтино е да приготвите поне част от храната си сами, отколкото да разчитате на хотела или на ресторантите през ця­лото време. Така ще можете да се храни­те когато си поискате, да си направите пикник или да приготвите нещо по-специално за капризните си спътници или децата, които са нетърпеливи да стоят и да чакат яденето си в ресторанта.

 

Ако планира­те да наемете вила за ваканцията, обмис­лете как да съберете група приятели или роднини, с които да я споделите. Къща за 8 души ще струва по-скъпо от къща за 4 човека – но не два пъти по-скъпо. Този трик върши чудесна работа, ако искате безплатен круиз. На почти всич­ки големи круизни кораби ако ангажи­рате 8 каюти, деветата е безплатна. Не е необходимо дори да познавате другите хора от групата. Сложете обява в офиса, фитнеса или друго обществено място, където се събират хора. Възможно е да ви излезе късметът и да съберете група. Така ще се запознаете с нови приятели.