Прокурор поиска доживот без право на замяна за двойно убийство

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Адвокатите на Симов – Пламен Найденов /вляво/ и Карен Бейлерян разговарят пред съдебната зала с прокурора по делото Димо Маджаров /вдясно/. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА СНИМКА: Елена Фотева

Най-тежкото наказание – доживотна присъда без право на замяна поиска за Иван Симов, обвинен в двойно убийство, прокурорът Димо Маджаров.

Според обвинението Симов е отнел по жесток начин живота на мъж и жена  – 46-годишния Стоян Вълчев и 36-годишната Тодорка Калпаклиева като ги е разстрелял със самоделно оръжие, използвайки ловни патрони. Убийството е извършено с користни подбуди – Симов е дължал на Вълчев пари, смята окръжната прокуратура.

Разстрелът на Вълчев и Калпаклиева във вилната зона на с. Рудник, Бургаско изправи на крак полицията в края на септември – началото на октомври 2010 г. Първо бе открито тялото на жената. Започна издирването на Вълчев, за когото полицията установи, че е припечелвал от лихварство. Неговият труп бе открит ден и половина по-късно.

От задържането си до този момент Иван Симов отрича да е извършил убийството, както и да е вземал пари на заем от лихваря. По време на процеса съдебният състав, председателстван от Стефан Стойков, разпита десетки свидетели и експерти.

Пледоариите започнаха днес след обед. Утре своята теза ще изложи защитата на Симов. Ще искаме пълно оправдаване, каза в аванс  адвокат Пламен Найденов.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти