Crank 2: High Voltage

15
Добави коментар
nikikati
nikikati

Трейлърите на филма говорят за него почти толкова, колкото и самата деветдесетминутна прожекция. В общи линии всичко е пределно ясно и не е интересно какво ще стане, а как точно ще стане. Ми как – не кой знае как. И докато Crank беше достатъчно оригинален и луд, за да се хареса, то Crank 2 не предлага нищо ново. Оригиналността вече е поизчерпана и за втората част остават главно фантасмагориите.

Гнусните типове и китайци от една страна са минус, но могат да бъдат и плюс – стига да ги възприемаш като атрактивна и описателна част от атмосферата. Персонажите са извратени и къде отблъскващи, къде забавни. Bai Ling (42-годишна, не знаех) прави запомнящо се присъствие, като на моменти ти идва да я цапардосаш през екрана.

За сметка на това Amy Smart е още по-секси, тук аранжирана с любимата на всички еротична комбинация – солиден брой цици и насилие. Верни на традицията и затвърждавайки запазената си марка, героите отново необуздано се опрашват на публично място. Е, не е култово като първия път (ех, първия път, първия път… нищо не е като първия път) и е малко натруфено, но става. Неприятното е, че поредицата навлиза в някакво клише – във всеки епизод ще гледаме такава сцена, всеки път героят ще оживява умрял… Предполагам няма нужда да ти казвам как свършва филмът. И сам би могъл да се сетиш. Представи си малкото годзилче/ейлиънче. Значи цял филм наш’те трепят мама годзила/ейлиън, и накрая след епична битка я повалят и унищожават яйцата и. Но ето идва финалния кадър, където последното и незнайно как оцеляло яйце се пропуква и от него се показва слузестата главичка на новороденото годзилче/ейлиънче, което отваря човка и изпищява:
– I’ll be back, ще има следваща част и ще правим още пари, арггхххх!

  Сподели…

  Прочети още…