Преслава и Миро се снимали пияни в „Гласът на България“!

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Зад бляскавата фасада на шоу предаванията, филми, сериали и реклами вони. На пари, плюс гнусни измами и задкулисни договорки. Това разкри пред „ШОУ” един от изстрадалите и най-информирани дългогодишни статисти.

Как се прави например най-рейтинговото и актуално шоу в момента „Гласът на България”? Времето е октомври и ноември 2012 г. Продуценти, организатори, участници и статисти са под пълна пара. Снимат се предварителните кръгове на супершоуто „Гласът на България”, което в момента омайва цяла България с песните на участниците, дивия възторг на публиката в залата и невероятното единомислие и любов между треньорите Миро, Преслава, Вики и Данчо Караджов, които щедро сипят комплименти към певеца на конкурента, а понякога плонжират от стол на стол, за да се прегръщат и целуват един друг. Но, издава информаторът ни очевидец, всъщност

всичко е фалшиво!

Зад кулисите треньорите се разминават по коридорите като непознати, гледат се злобно и жлъчно. Не контактуват дори със собствените си отбори. Говорят си само със своите екипи от фризьори, гримьори и дизайнери. Преди изпълнението на всеки участник вървят кадри, на които се вижда как треньорът умно и загрижено наставлява своя питомец. Но това е само за пред камера. Иначе участниците са обучавани от съвсем други хора. Към зала 2 на НДК е пригоден специален сектор с пригодени паравани, зад които се провеждат тренировките. По-любопитните статисти, които се шляят из коридорите, преди да започнат снимките, виждат как иззад параваните се изнизват бивши естрадни величия както и съвсем неизвестни вокални педагози, които учат състезателите как и какво да пеят. През цялото време, докато им подготвят певците, треньорите се разхождат, пият, пушат и излизат със зачервени очи на сцената. Шампиони в това отношение са Преслава и Миро, които благодарение на алкохолната “подготовка” винаги са в еуфория. Във всеки случай – добре почерпени. Впрочем преди време нашият информатор

собственоръчно е вдигал от земята Преслава

Излиза тя от клуба на Константин в Студентски град – “Плаза”, но изведнъж пада. Никой не може да разбере какво става, спънала ли се е, прилошало ли й е?… Придружителят й се видял в чудо. Когато компанията на нашия човек се надвесва над нея, се оказва, че певицата е мъртвопияна. Според него това е било в периода, когато изпълнителката на “Водка с утеха” още не била такава звезда, натискала се на клиентите, сядала в скутовете им, галела ги по гърба и гърдите за някой и друг лев повече, а заработеното ловко прибирала в специална чантичка, без да изпуска микрофона.

В изкуствена еуфория е и платената публика, т.е. статистите, които организаторите подгряват със заплахи, че ако не крещят и викат достатъчно, няма да си получат хонорарите. Самите участници са на линия още в 8 сутринта, към 10 ч. започват репетициите. В 12 ч. на обяд започва снимането, след което започва цикълът половин час репетиции, снимане, пак половинчасови тренировки, пак снимане и т.н.

Колкото до хонорарите на треньорите, на непосветените могат да им изхвръкнат очите. Те тръгват от база 3 бона на предаване. Стартът на Миро и Преслава обаче е малко по-голям – 3500 лв. Базата е тарифата им за 1 час пеене. “Шпионката” на “ШОУ” обаче твърди, че при двамата се е стигало да договорки за 4 или дори 5 хиляди на предаване. Специално при фолкдивата основанието за претенциите й е договорът й с Митко Пайнера, който прибира една трета от всеки неин хонорар.
На снимачен ден през октомври и ноември м. г. се правят по няколко предавания. При добро темпо се е стигало и до 7 предавания на ден! Истински златен дъжд, който се изсипва над треньорите. Не случайно в този период Миро и Преслава си купуват нови луксозни лимузини.

Сега, когато предаването е вече на живо, репетициите са по-дълги. Участници и статисти са привиквани в 6 вечерта. Към седем и половина следва почивка. Шляещите се статисти виждат как

иззад паравана се измъкват Етиен Леви, Стефка Оникян и другите “външни треньори”

Снимането започва в 8 ч. В 7,30 ч. трябва да пристигнат и истинските треньори, които обикновено закъсняват, с изключение на Данчо Караджов, който винаги е точен като часовник, а Преслава по правило винаги идва в последния момент. Много често, когато шоуто е започнало, нея я няма и снимачният екип се чуди какви фокуси да измисля, за да “гримира” отсъствието й.
Номерата на изпълнителката на “Ти да видиш” прави и Миро. Това, че двамата стават от леглото късно следобед, е известно, но обикновено снимащите започват да гадаят на коя ли халтура са се метнали двамата, за да закъснеят толкова много.
Впрочем нашият човек си спомня един

чутовен скандал между Миро и Слави Трифонов

на репетициите за шоуто “Пей с мен”, спечелено между другото от Миро. Към четири часа пристига Дългия, облечен в пижама или поне в анцуг, мязащ на пижама, във всеки случай не с костюм. Той идва да нагледа как вървят нещата, да даде наставления на Евгени Димитров-Маестрото, който е външен продуцент, на водещите Камен Воденичаров и Светльо от “Хиподил”. Миро обаче още го няма и Слави извисява глас до небесата. По едно време Каризмата пристига росен-росен. Дългия го придърпва с мъртва хватка в един от ъглите на зала “Фестивална”, където се снима шоуто, и оттам се дочуват крясъци, гарнирани с предсмъртни хрипове.
Най-интересното обаче е, че Миро печели въпросното шоу в тандем с Дивна и в конкуренция с Кали, която пее с някакво момче.

Фолкпевицата е бясна, защото си мисли до последния момент, че тя ще спечели. Според информаторът ни обаче победителят бил предварително договорен между Слави и Миро. На всичко отгоре бясната Кали мернала как след обявяването на победителя двамата се прегръщат зад кулисите и… става още по-бясна. Тя започва да разправя наляво и надясно: “Какви са тия гей истории, нали Слави не е гей, нали се прави на големия мъж, какво го потупва и прегръща оня там?!”. Бесовете й стигат дотам, че където и да отиде, първата й работа е да натопи Миро, че не е спазил тайната им уговорка – който и от двамата да спечели,

ще даде значителна част от наградата си за изследвания и лечение в Русия на слепия Орхан Мурад, но Миро така и не спазил уговорката

Впрочем незрящият култов певец на балади също твърди, че и до ден-днешен не е получил и стотинка от Миро. В отговор тръгва контрамълвата, че кариерата на Кали тръгва от френска любов под масата през 1998 г., с която тя изкефила Слави, който пък я направил своя любовница и чалга звезда.

Всъщност нашият агент не пести и добри думи за певицата. Когато е бил статист в шоуто й “Споделено с Кали”, водещата не се криела в гримьорната, а през цялото време била отвън, пушела и общувала с “простосмъртните”. За сметка на това обаче от време на време изпадала във фаза, превъртала и започвала да крещи и да се държи неадекватно. На едно от предаванията достигнала върха. Малко преди да започне шоуто, Кали неочаквано отправила ултиматум към публиката, т.е. към статистите, които висят по 12 часа на ден за 7 лв.: “Хайде да нахраним кучетата!”. Ставало въпрос за песовете на охраната отвън. В залата настъпили гробовно мълчание. Не следващия ден вече вдигнала луд скандал, гарниран с позовавания на Светото писание: “Ако вие дадете, и Господ ще даде на вас”. Така с пари на статистите – 80 души на брой – събрала 60 лв., купила три бонбониери “Милка” от по 9 лв. и ги почерпила, че са дали пари за кучетата на охраната.

Кали може да е ексцентричка, но в никакъв случай

не може да се мери с Камелия

Според информатора ни тя идвала на снимки… полугола! По хавлия или пенюар. Не само тоалетът, но и прическата й говорели, че току-що е измъкната от банята или пък сешоарът й е измъкнат от ръцете, натоварена е на колата и е домъкната едва ли не зорлем на снимки. С докараната като багаж полугола и чорлава Камелия се заемала Теди Велинова, която палела един Мини купър и запрашвала да й носи дрехи. Междувременно фризьорки и гримьорки се заемали да оправят визията й.

От всички корифеи в шоубизнеса най-необяснима за информатора ни е психологията на Нико Тупарев. От една страна, неговата кастинг агенция винаги е била най-коректната – не връща статисти и плаща до стотинка договорените 20 или 10 лв. без измислени данъчни удръжки. От друга страна, Тупарев единствен успявал да “трансформира” шоустатистите в… агитки за митинги и разни други политически мероприятия. Завеждал ги с обещанието, че политиците ще им платят по 30 лв., а накрая се оказва, че за едно викане професионалните викачи получават по 15 лв.

Славей КОСТАДИНОВ

………………………………………………..
По обясними причини информаторът ни не пожела да покаже лицето си, тъй като още е в тв бизнеса, но пълният запис на разказа му, както и някои деликатни документи, са на разположение и съхранение в редакцията.