Осем от най-силните български мъже мерят мощ под тепетата

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Трибоецът Велизар Митов, призьор от международните състезания MASSRESTLING (Москва 2012 г.), се кани да детронира вписания в Книгата на рекордите „Гинес“ като най-силен мъж на планетата Стоян Тодорчев.

Претендентът смята да изпълни намеренията си по време на силовата демонстрация „Стронг мен“, която ще се проведе на 27 април от 14 до 17 часа в Международния панаир в Пловдив

8 от най-силните мъже на България ще се съберат в Града под тепетата, за да покажат на какво са способни. Звездата Стоян Тодорчев – най-могъщият българин, побеждавал почти всички носители на титлата „Най-силен мъж на планетата“ (World’s Strongest Man) за последните 12 години, има 7 световни рекорда в този спорт.

За призовото място със Стоян ще се конкурират трима национални шампиони в силовия трибой – Велизар Митов, Свилен Благоев и Васил Йончев, както и дебютантът Бойко Лишковски.

„Ще предложим на пловдивчани невиждано силово шоу, което със сигурност ще се помни дълго“, обещават организаторите от фитнес портала Muskuli.com и Българската федерация по силови спортове „Стронг Мен“ (БФСС). Те уточняват, че събитието е с най-големия награден фонд в историята на тези състезания у нас.

Осемте титани от БФСС „Стронг мен“ ще мерят сили в 6 изключително атрактивни дисциплини – „Теглене на камион“ (20-тонна цистерна), „Камъните на Атлас“, „Фермерска разходка“, „Мъртва тяга с автомобил“, „Суперкобилица“ и „Овърхед щафета“.

От БФСС „Стронг мен“ ще организират и игра с публиката с награди.