Стилът на Виктория Бекъм

5
Добави коментар
vpm
vpm

Виктория Бекъм заслужено е определяна като фешън икона. Титлата й стои идеално, в пълна хармония с безупречния й стил. Виктория Бекъм често е критикувана заради някои откровено глупави изказвания, но стилът й е в непрекъснат прогрес.

Виктория Бекъм сама призна, че няма да стане най-добрата певица, но се надява да бъде добър дизайнер. И засега се справя повече от успешно в превръщането на модата от хоби в професия. 

Какъв е стилът на Виктория Бекъм?Виктория Бекъм започва да изгражда личния си стил още от малка. Не случайно настоява да я наричат Posh (от английски – елегантен, шик), вместо Вики. С времето се усъвършенства и налага имиджа на изискана и сериозна дама.

Въпреки че често я обвиняват, че е надменна и студена, критиците няма как да не признаят безупречния й стил и я определят като фешън икона. 

Залагайки на любимите си дизайнери Донатела Версаче и Долче и Габана, Виктория Бекъм успява да изпъкне с неповторимата си изтънченост. През 2000 г. дебютира като модел на “Седмицата на модата в Лондон”.

Амбициите й да се наложи като модна икона, доведоха до появата на книгата “Този допълнителен половин инч: косата, токчетата и всичко между тях” (“That Extra Half an Inch by Victoria Beckham”), в която Виктория Бекъм дава своите съвети за стил.

През септември миналата Виктория Бекъм представя първата си модна колекция в Ню Йорк. Моделите й са с напълно изчистени линии, без излишни елементи, в унисон с личния й стил на обличане. Преобладават роклите с вграден корсет. Според слуховете, един от любимите й дизайнери Ролан Муре е “ударил едно рамо” на Вики при създаването на колекцията. Модните критици се изказват ласкаво за колекцията.

През февруари тази година Виктория Бекъм окончателно затвърди позициите си в модната индустрия, създавайки уникална колекция от рокли. Интересът е толкова голям, че 23-те рокли са разпродадени за минути в моден сайт и поръчките нарастват непрекъснато. Този път роклите не са с вграден корсет, преобладаващата дължина е до коляното, а предпочетените цветове са черно, червено и бяло.

“10-те заповеди на добрия стил” на Виктория Бекъм Макар че са публикувани през 2006 г., “10-те заповеди на добрия стил” на Виктория Бекъм звучат съвсем актуално и днес:

1. Мислено си представете собствения си образ и след това обединете елементите.

2. Почерпете вдъхновение от друга епоха, особено от 50-те.

3. Пазарувайте зад граница, особено в Япония и Ню Йорк.

4. Като стилен “спасителен пояс” (ако сте леко понапълнели) винаги имайте в гардероба си обемна рокля или пуловер.

5. Не пренебрегвайте аксесоарите – подберете си идеалната чанта, обувки и очила.

6. Влагайте парите си във вечната класика.

7. Дайте свобода на въображението си в носенето на дрехи. Отрежете колана на дънките си или облечете тениската наопаки.

8. Започнете да подбирате дрехите си от бельото.

9. Доверете се на мнението на приятелите си.

10. Не излагайте всичко на показ, по-секси е да оставите нещо на въображението.

Какво харесваме в стила на Виктория Бекъм?
Като начало, екипът на Rozali.com признава титлата на Виктория Бекъм като фешън икона.

Поздравления за личния стил, дизайнерските колекции и книгата, но най-силно впечатлени останахме от фотосесията, която Posh засне за пролетно-лятната колекция бельо на Джорджо Армани.

Осъзнаваме ролята на известните фотографи Мерт Алас и Маркъс Пигът и уникалното бельо Armani, но няма как да не признаем, че Виктория Бекъм изглежда по-секси отвсякога. Получава и бонус точки, предвид трите раждания.

  

Какво не харесваме в стила на Виктория Бекъм?
Понякога височината на токчетата на обувките на Виктория Бекъм ни идва в повече. Както и странните им форми. Нищо против манията на Posh, но слабите й крака заприличват на тънки пръчки с някои от моделите обувки, които носи.

Виктория Бекъм за стила:

“Майка ми е моят първи фешън гуру, който ме научи да шия, показа ми как трябва да стоят дрехите, каза ми да не нося хоризонтални линии и никога да не ям цвекло, защото ще се изцапам.“

Виктория Бекъм за носенето на тесни дънки и обувки на платформи:“…спрете да изглеждате като излезли от голф клуб.”

“Най-доброто в задграничния шопинг е това, че внася във вашия стил индивидуалност.”

“Вместо да се чудя какво да облека, гледайки камарата от дрехи, аз се опитвам мислено да нарисувам образа си като цяло за този конкретен ден, а след това обединявам елементите. Благодарение на този метод можете изцяло да промените своите възгледи и начин на обличане.”

“Обичам да купувам пуловери в Gap Kids и малко да ги скъсявам, защото те добре стоят на фигурата и изглеждат много стилно, в духа на 70-те.”

“Винаги се ръководя от съображението, че ако деколтето е голямо, то краката трябва да се прикрият. А ако искате да покажете краката си, по-добре ще е да облечете по-затворена или без деколте рокля. Не е необходимо да излагате на показ абсолютно всичко. Много по-секси е да се остави някакво предизвикателство за въображението.”

22.04.2009/Биляна Божилова