Съпругът на певицата през сълзи: Катя Филипова почина след операция от рак на матката

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Миналата седмица певицата Маргарита Хранова сподели в интервю за вестника ни, че братът на покойната Катя Филипова й “помогнал” да си отиде от тоя свят. Тя обясни това с постоянната болка на колежката си, че брат й бил пристрастен към алкохола, който го завлякъл в гроба. Думите на Хранова обаче засегнаха вдовеца на Катя – музиканта Крум Калъчев.

В интервюто Марги Хранова сподели историята с добро чувство към Катя Филипова, с която заедно тръгват в някогашното култово трио “Обектив”, но според най-близките хора на покойната певица, предположението на колежката й не отговаряло на истината. “Обратното – казва вдовецът на Филипова – Крум Калъчев – Катя сякаш се стресна от смъртта на брат си и всъщност оттогава не близваше алкохол. Най-много си позволяваше чаша червено вино, и то на празници.

Брат й на Катя получи мозъчен кръвоизлив – инсулт, след което една седмица се бори със смъртта, но не можа да се пребори и почина. Катя тъгуваше много за него, но сякаш понесе загубата по-леко благодарение на факта, че синът на брат й – племенникът й Сашко, беше покрай нас, като наше дете. И преди ви казах, че Катя имаше проблеми с щитовидната жлеза, но пиеше лекарства и тя беше атрофирала, вече беше престанала да й създава проблеми.

Е, напълня от лекарствата и престана да се харесва, затвори се от външния свят, но затова пък беше заобиколена от обич в семейния ни кръг и от страна на верните си приятели като Стефчето Берова и други. Преди да почине, Катя я оперираха от рак на матката.

Всичко направиха лекарите, но се получиха усложнения и тя от това си замина. Усещала го е според нас, сега, като си припомняме много неща, но не искаше да го разберем. Колкото беше нежна като човек, толкова беше и силна вътрешно. Божия благословия ли бе да напусне този грубиянски свят на рождения си ден, не знам, но на мен мъката не ми минава – не минава ден да не мисля за нея. Ужасно ми липсва Катето!…”, изповяда през сълзи Крум Калъчев.

Еми МАРИЯНСКА