Ориз за суши – как, какво и защо?

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Днешният материал има за цел да разкрие тайните на лесния на пръв поглед процес по приготвянето на ориза за суши.Питали ли сте се защо всъщност в сушито една от основните съставки е оризът?
През ІV в. пр. Хр. в Югоизточна Азия, когато се зародила идеята за сушито и неговата направа, рибата била основна съставка. След като я почиствали от вътрешностите, хората полагали рибеното месо в ориз. А целта била основните процеси на ферментация в зърнената култура да запазят важните белтъчини, които се съдържат в рибата.Днес оризът продължава да е основна съставка на сушито. Но не какъв да е ориз, а специално приготвен такъв.
За да отговори на въпроса по какъв начин трябва да се приготви специалния ориз за суши, в България пристигна суши-майсторът Кийоши Хайамизу.Г-н Хайамизу е главен суши-майстор в кухнята на световноизвестната марка за соев сос Kikkoman.
Целта на посещението на суши-майстора, пристигнал от страната на изгряващото слънце, е да разкрие пред българската публика малките тайни на приготвянето на ориз за суши. Специално заснетото видео по темата, в което главно действащо лице е г-н Хайамизу, дава отговори на въпроси като:
какъв ориз да използваме при приготвянето на суши;
как да го обработим, така че да се запази вкусът на ориза и след това на самото суши;
какви пропорции се спазват при варенето и още други интересни и важни подробности около приготвянето на ориза.Ако и вие имате желание да станете майстор в приготвянето на суши и то в домашни условия, направете го още сега.