Карли Клос – ангел с дяволски чаровно излъчване

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Карли Клос е един от най-известните и нашумели топмодели в света. Освен това вече официално е приета в семейството на Victoria’s secret като нов ангел с дяволски чаровно излъчване.

Карли Клос отблизо

Карли Клос е родена на 3-ти август 1992г. в Чикаго, Илинойс. Като модел е открита, докато е още едва на 13 години. Висока е 180см, а мерките й са 81-58.5-86.5. Дълго време се е занимавала с балет и твърди, че тази й страст до голяма степен е помогнала в настоящата й работа като топмодел, като е оформила походката й и я е направила по-грациозна. Прекъсва балета по няколко причини, една от които е и липсата на достатъчно висок партньор за нея. Извън модния подиум обича да танцува, да кара колело и да пече сладки.

Карли Клос в модата

Карли Клос навлиза в света на модата преди 8 години и бързо се превръща в един от най-търсените модели заради различното излъчване, което притежава, и разбира се забележително дългите й крака. Миналата година Карли Клос е обявена и за един от най-високо платените модели за 2012-та. Освен това топмоделът не се страхува да експериментира – доказва го и с промяната в прическата, на която се решава в началото на тази година.

„Бумът“ в кариера й е през 2008г., когато за 12 месеца Карли Клос участва в 64 ревюта в Ню Йорк, Милано и Париж за различни марки и дизайнери от световна величина. Тогава сп. People я определя и за най-добрият модел за 2008г. Три години по-късно сп. Vogue й дава прякорът „Тялото“ (което преди принадлежеше на Ел Макферсън), а през 2012-та я обявява за модел на изданието. До момента Карли Клос е излиза 12 пъти на корица на Vogue по цял свят.

Карли Клос е участвала в рекламни кампании на:Дона Каран, Нина Ричи, Ив Сен Лоран, Елие Сааб, Долче и Габана, Оскар де ла Рента, Алекзандър Маккуин, Гап, Диор, Lacoste, Lanvin.

Топмоделът е дефилирал на ревюта за:Келвин Клайн, Карл Лагерфелд, Марк Джейкъбс, Гучи, Валентино, Версаче, Зак Позен, Луи Вюитон.

Карли Клос е била на корицата на списанията:Allure, Elle, Harper’s Bazaar, Vanity Fair, W, както и за за изданията на Vogue в Австралия, Великобритания, Германия, Италия, Китай, САЩ, Турция, Франция, Япония.

Въпреки, че Карли Клос вече неколкократно се снима в рекламни кампании за Victoria’s secret и участва два пъти в тяхното модно шоу, едва през март тази година те официално я обявиха за своя нов ангел, което я превръща в най-младият модел на марката.

Дизайнерите за Карли Клос

Алекзандър Уанг:„Карли е рядко срещан баланс между красота и персоналност.“

Джон Галиано, на когото Карли е муза за колекцията му през 2010г. за Диор:„Тя е като хамелеон на подиума.“

Каролина Херера:„Тя се движи като котка. Обичам походката й. За мен това е по-важно от красотата й.“

 

26.04.2013/ Христина Спасова