Pebble – класическо мъжко бижу и ултра моден хит

1
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

Ръчният часовник винаги е бил класическия мъжки подарък. Фокусът при мъжките аксесоари се измести към телефоните в последните години и тази луксозна навремето вещ започна да губи позиции. Само че Pebble Technology твърдо са решили да променят тенденцията и да върнат старата слава на часовниците. Как? – като поставят процесор зад циферблата и превърнат мъжкото бижу в допълнение към смартфона. През януари те пуснаха на пазара първия си продукт.

Pebble е с черно-бял 1,26 “ дисплей, произведен от Sharp по технологията „memory LCD“, която се използва за направата на електронни книги и дори на пряка слънчева светлина всичко върху дисплея се чете ясно. Устройството притежава магнитометър, 3-осов акселерометър, бледа подсветка за през нощта и сензори за околната светлина. Посредством Bluetooth 2.1 комуникира с устройства на Андроид или iOS, които имат инсталирано съответното приложение. Поддържа също така Bluetooth 4, което му осигурява по-високи скорости и по-ниска консумация на ток. Батерията му е 140мА/ч, издържа от 5 до 7 дни и се зарежда през USB кабел с магнитен накрайник, който се захваща чрез два метални конектора на корпуса на часовника, за да се запази водоустойчивостта (до 50м). Тъй като екранът не е сензорен, часовникът разполага с 4 бутона, разположени отстрани на корпуса.

Часовникът идва с инсталирани приложения, които ще зарадват велосипедистите и любителите на голфа, тъй като има възможност да измерва скорост и разстояние. Компанията производител е обявила, че на всеки 2-3 седмици ще пуска ъпдейти на операционната система на Pebble, докато не се включат всички обещани функционалности, а също така е публикувала отворен SDK (software development kit). Ако обаче наблизо няма смартфон, с който Pebble да си комуникира, възможностите му са силно ограничени. Иначе часовникът може да показва текстови съобщения, да ви известява за телефонни обаждания, съобщения от фейсбука, или Google Talk, да си четете пощата, да ви напомня за отметки в календара и т.н. А за да махнете последното съобщение от екрана, е достатъчно да разтърсите китката си.

Pebble е окомплектован с 22мм каишка от приятна на допир гума, която прилепва удобно към китката и е достатъчно надеждна за ежедневна употреба.

Коментари

Коментари