Журналистът Слави Ангелов: В отвличането на Лара е забъркан някой близък

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Слави Ангелов на представянето на книгата си „9 милиметра“.
Снимка: Архив

Сигурен съм, че в разследването ще излезе и човек, близък до Брендо и семейството му. Това каза разследващият журналист и главен редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов пред бТВ по повод отвличането и връщането на дъщерята на Евелин Банев Брендо – Лара.

Не е вярно, че охранителят е извадил пистолет, за да защити Лара. Това поставя въпроса защо е стреляно, стреляно е от 10 метра. Лара е държана в някой от южните квартали на София, където Наглите по принцип държаха жертвите си.

Това е група, която внимателно е следяла делото срещу Наглите. По отношение на комуникацията са много по прецизни и трудно откриваеми. Ангелов отбеляза, че няма индикации, че полицаи участват в групата.

Причината да бъде набелязана точно Лара са парите на Брендо и това, че той е в доста затруднено положение, смята журналистът.

Това, че освободиха Лара е знак, че ще отвличат отново. До края на годината ще има ново отвличане, коментира той.

Първоначално за Лара са поискани 10 млн. евро, получили са 10 000 евро. В това няма нищо странно, световната практика показва, че похитителите получават 4-5% от исканата сума, каза Ангелов.

Две денонощия, след като е предаден откупът, Лара е пусната.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти