Пролетна шопинг терапия или на лов за усмивки

1
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

pic – http://www.lovingyou.com/

Огромна заблуда е, че жените ходим по магазините само, за да похарчим пари или пък да убием свободното време. Мъжете не разбират, че това не е просто шопинг спринт, а начин да повдигнем настроението си или пък да се отправим на лов за усмивки.

Отдавна е известно, че положителните емоции имат превъзходен терапевтичен ефект и помагат да успокоим нервите си, като заедно с това се борим с излишния стрес. За жените шопинг терапията е не само начин да се сдобием с нови придобивки, но и да приповдигнем самочувствието си, като се почувстваме истинска жена. Но какво да правим, ако временното ни финансово положение не ни позволява, за да се оправим за покупки. И тук има решение! Чудите се как, ами много лесно. Дори само, ако пробваме харесаната дрешка, ние ще си приповдигнем самочувствието. Причината за този ефект е много лесна, а именно пробвайки харесаните неща се изработват хормоните на щастието, които ни помагат да се избавим от стреса и да си оправим настроението.

Но и тези малки трикове на шопинг терапията не са всичко. Следващата стъпка е шока, а именно идеалния

pic – http://extremecouponing101.org/

начин да изпитаме позитивни емоции. Това означава да разглеждаме много вещи, които ни харесват, като така отново се изработва хормона на щастието. Този ефект настъпва двайсет минути, след като сме обиколили магазините. Така излиза, че по този начин пак ще достигнем целта си, а именно да приповдигнем настроението си с шопинг терапия. И още един важен момент. Това са самите хормони на стреса и напрежението, които освен това негативно влияят на организма и ускоряват старанието. Именно затова жените, които често просто обикалят магазините или се глезят с нови покупки, изглеждат значително по-млади за възрастта си.

Ето че излиза, че шопинг терапията не е просто забавление, но и незаменим начин да се чувстваме добре и да се усмихнем истински. Затова, ако любимата ви жена е изпаднала в отчаяние, мъжете трябва просто да я поглезят, като заедно се отправят на пазар за нови вещи. Шопинг терапия – на лов за усмивки и позитивни емоции!