Роси Новева изчезна мистериозно!

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

След като таблоид гръмна тези дни, че Роси Новева лекувала душевно разстройство в лудница, без да уточни в коя точно, но с твърдението, че влиза в лечебното заведение за втори път от година насам, „ШОУ” направи свое проучване, от което установи, че позабравената любовница на покойния Иван Зографски не е влизала нито в клиниката в Курило, нито в тази на Четвърти километър. Това потвърдиха пред нас сигурни източници от самите психиатрични клиники. Разпитахме и други източници от малкото, интересуващи се за съдбата на българската Мадам Бътерфлай. Тя самата не отговаря на нито един от двата си телефона.

В хотела на мултимилионера никой вече не говори за момичето на покойния биг бос, и дори близката приятелка на покойния Иван Зографски – ресторантьорката Цветана Иванова, ни каза, че отдавна не знае къде е Роси. Според нея Новева още преди имала проблеми с алкохола, а след падането по стълбите и психотропните лекарства, които гълтала заради последвалите операции на главата, най-вероятно са й се отразили зле, ако Роси е продължила да пие. Но чак да влезе в лудница – едва ли. „Роси си беше леко чалната по рождение, макар да е от генетично здрав род”, твърдят приятели на семейството, запознати с цялата сага на Новеви.

“Баща й направи голяма грешка, че я запозна с тоя гад Иван Зографски

който се възползваше от младостта й за компаньонка. Той беше толкова стиснат, че нищо не му остави на детето, а само му опропасти живота!”, категорични са повечето познати на семейството. В хотела пък са на тъкмо обратното мнение – че Роси е злоупотребявала със стареца и му правела живота сложен със среднощните си изпълнения. „Хлопаше по вратата, гонехме я и тя пак влизаше и се качваше при него да му вдига кръвното. Тя направо го съсипваше Иван!”, твърдят някои от по-старите служители в „Кемпински Зографски”. Други пък са на мнение, че милионерът е бил толкова хитър и стиснат, че само се правел на наивен. „Той сам е разпоредил да разбият сейфа на хотелския му апартамент във Варна, за да си вземе обратно подаръците – бижутата, които беше давал на Роси. Гаден скъперник! И се направи на умряла лисица, че нямало да повдига въпроса, за да не „обиждал” персонала с обвинение за кражба!”, казват запознати със скандалната сага.

Наистина, както казваше и самата Роси, доста странно изчезват бижутата й от сейф в апартамент на боса на хотела. Тя самата обаче никога не допусна дори намек, че е възможно самият й любим Иван Зографски да е организирал мнима кражба. До последно Новева декларираше чувства към 98-годишния старец, беше му направила и паметен кът със снимка в квартирата си в „Лозенец”. След смъртта му тя започна да рисува за релакс и престана да излиза на среднощни партита. Затвори се в себе си и, колкото и по старому да изпадаше в неистова веселост, на лицето й се изписа тъга. Във всичките си интервюта припомняше как са се сбогували, когато откарват Зографски към самолета, как го е изпратила с пъстър букет от различни цветя и как той до последно се обръщал към нея с „Либхен” /любима на немски/.
Лудетината Роси, поукротена след смъртта на Зографски и тежката операция от падането, нито веднъж не допусна да бъде опетнена паметта му. Дори когато семейството му я низвергна до унизителната степен – тя да не бъде допускана дори да припари до хотела. Негласно

бившата Принцеса на Зографски е била обявена за Госпожица Никоя

а публично бе казано, че Роси няма никакви права върху наследството на мултимилионера, каквито и да ги плещи за някакви проценти по завещание.

Последната публична изява на „падналата звезда” бе участие заедно с баща й в „Стани богат”, където публиката се потресе от рязкото й отслабване. На няколко пъти Роси излиза от студиото по време на самата игра, защото трябвало да „пишка”…

Роси е зодия Рак, което при жените от тази зодия в повечето случаи означава вътрешен и потаен духовен живот и прекалено шумна публичност. И наистина, тя беше повече от шумна, преди да…отшуми. Роси Новева бе забавна, невероятна актриса, наперена лъжкиня и същевременно едно тъжно момиче. Една съвременна Мадам Бътерфлай, която не случи на любим! Болшинството шоумени се подиграваха с нея, като насадиха мнението, че е „куха лейка” и метреса на умиращ старец. Определено подценяваха ума й. Сама признаваше, че знае защо я „омагьосват” с питиета преди ефир – за да говори глупости и да им направи готино предаването. За всеки от тези изкусни тв водещи бе по-важно да си направят шоуто, да „разчепкат” торбата с измислици на Роси Дългото чорапче. Малцина допускаха, че тя може да „закопае” всеки от тях със знания, но предпочита да е забавна, като се прави на глупава и наивна. Умът е тежък товар за хората, които не искат да повярват в собственото си поражение…

„Да, Роси имаше проблеми с душевния си мир. Нейният свят силно се разклати след сполетелите я събития. Тя никога не е могла да понася предателствата на хората. Според мен дълбоко в себе си тя беше разочарована от Иван Зографски, но никога не го изрази гласно, а го гълташе това разочарование вътре в себе си. Това я съсипваше бавно, но сигурно.

Алкохолът бе нейният начин да избяга от света

който никак не съответстваше на представите й за щастие”, казва пред наш репортер неин приятел. Същото твърди и сестрата на Роси: „Докато рисуваше картина със сърце, която ми посвети, още преди да я довърши, сърцето й плачеше – знам го! Терпентинът за четките замайваше съзнанието й почти като алкохол и тя плуваше в нейните си светове, до които не допуска никого”… “Онази, другата, скришната Роси винаги си е оставяла единствено за самотните нощи”, казва един от верните приятели на Роси – шофьор на такси, умно момче. И добавя: “Изцепките с гаджета, парадирането, глупостите за бременност и изнасилване – това бяха някакви нейни си измислици, с които целеше да покаже на света, че добре се забавлява. Може би по този начин искаше да съхрани същността си и да я скрие от света. За крехко момиче като нея това е непосилно бреме – непрекъснато да играеш и да криеш истинското си аз! Чувах я как говори по телефона, че отива не знам къде си, а ме караше да я закарам до тях. „Много съм уморена!- ми е казвала. Понякога ми звънеше да й купя и да й занеса цигари в квартирата. Кога имаше пари да плати, кога не, но няма значение – добро момиче е Роси!”- казва таксистът, когото нашият репортер откри при издирването на самата Роси Новева, и продължава: „И аз периодично й звъня. Не вдига нито един от двата телефона, но мисля че си е на село, при баща си. Споделяла ми е, че

има фобия от смъртта. Като малка е загубила майка си

Бащата е супер готин – герой е за мен. Сам е отгледал и двете със сестра й, но е имал човекът много проблеми и с двете. Не му е било леко да гледа две дъщери без майка! Той много я обича и сигурно се чувства виновен, че я е запознал с оня дърт мошеник!… Роси става звезда още на 15 в Кюстендил – като местната шампионка по плуване. Пълна отличничка е била, учила е моден дизайн. Виждал съм нейни снимки оттогава – като порцеланова статуетка е! Като японска кукла. Точно гейша – с леко дръпнати очи”- споделя един от малкото й истински приятели.

Момчето ни разказва, че майката на Роси – Веси, умира през 95-та. „Запомнил съм този ден, защото в същата година умря баба ми, която ме е гледала. Както ми е разказвала самата Роси, тя проявява гадателска дарба в онзи ден. Баща й влиза да я смъмри, че е пуснала силно музика, а майка й спяла, а Роси механично отвърнала с: „Тя няма да се събуди!”… Много пъти след това се питала откъде й е дошло да каже това. Малко след това бащата слязъл по стълбите и казал на двете сестри: „Деца, мисля, че майка ви е починала”… В шок Роси хукнала нагоре по стълбите към втория етаж на къщата, където била спалнята на майка й, и през сълзи почнала да й прави изкуствено дишане. В онзи момент вярвала, че тя ще се събуди. После в мигове на огорчение говорела, че не било „честно” една майка така внезапно да напусне децата си. Жената починала от инфаркт – само на 43.

Драмата първо засяга сестрата на Роси

Момичето изпада в тежка криза и влиза в кришнарска секта. Роси се оказва по-силната в онзи момент. Отива при гуруто на сектата и буквално го заплашва, че ако не освободи от обет сестра й, ще го съсипе. „Навремето спасява сестра си, но нея самата няма кой да я спаси!… Сестра й е уравновесен човек, оправи си живота, а Роси има нужда от помощ, но никой не може, не че не иска – никой не може да й я даде тая помощ! Нейното вътрешно състояние е безнадеждно! За такъв дълбоко наранен човек, спасение трудно се намира!”- отбелязва приятелят й пред “ШОУ”.

В онзи период обаче Новева още е силна, целеустремена и борбена. Тя решава да направи школа за деца модели в Кюстендил – „Дино 91”. Захваща се за работа, но с широки пръсти пръска пари за плакати, кастинги и прочее. Скоро баща й прави рекапитулация на Росината дейност и се разбира че инвестицията е по-голяма от приходите. Новев слага стоп на начинанието на дъщеря си и я праща в София при братовчедка й Вяра Каменова – Мис България 1996 г. Именно в този период Роси се свързва с добрия познат на баща си – Иван Зографски.

„Започва времето на илюзиите

от „прожекторната слава!”, сполучливо отбелязва приятелят-биограф, но до светлините има още време. Роси отива при Зографски с делово предложение – да направи детска школа за модели в хотела му. След два дни размисъл той й отказал с едно изречение: „Не съм заинтересован!”. Новева, в типичния си стил обаче, не само че не се отказала, ами дори го порицала, че не й подава ръка, като направила забележката, че сигурно и той навремето е имал нужда от нечия помощ. Старецът се засмял на това хитроумно напомняне и открито показал симпатия към дръзката кюстендилка: “Е, добре, ела пак!”, й казал с усмивка. На следващото ходене Роси се сдобива с благоволението на хотелиера да има стая в хотела, за да прави там курсовете си. Школата обаче не потръгва. Междувременно двамата със Зографски се сприятеляват – старецът я намира за забавна. Само тя се осмелява да се държи с него като с равен и това му харесва. Зографски й предлага да му стане асистент в сделките с имоти. Новева се постарава да му покаже, че не е просто кукла, и наистина осъществява една добра сделка.

Тя остава да живее в хотела близо две години. Още е само на 22, а трябва да се съобразява с куп неща, които са й забранени. Например да си кани приятели в “Кемпински-Зографски”. Вършее навън и се връща пийнала и шумна. Така тръгват разприте и неприятностите. Персоналът в хотела първо почва да шушука, а после открито обявява за акт на „лоялност” към шефа да я мрази. В тази враждебна обстановка Роси все повече се настройва да дразни с поведението си. Нещо като ответна реакция на злобата, интригантството и фалша, с които е заобиколена. „Нарочно е правила сцени понякога – ей-така, за театър – за да ги ядоса. Така ми е казвала. И се е кефела, че ги дразни, а те още повече са я клепали пред Зографски и са го навивали да я махне от хотела…”, казва доброжелателят й.

„Любов към 70 години по-стар мъж е равна на агония!”

подсмивали се след Роси в гръб всички в хотела и гадаели цинично какво ли му „прави”, че старецът продължава да държи на нея. Факт е, че тя остава до възрастния си обожател почти до самата му смърт. По-късно казваше, че Иван Зографски е бил „религия” в живота й. В това време я ухажват известни мъже като Стивън Сегал, но Новева твърди, че остава вярна на нейния си Иван. „Покрай светските партита, на които Зографски я запознава все с мастити имена – Жоро Илиев, Вальо Златев, Дейвид Варод и други, Роси е можела да си намери престижна работа още овреме и да направи пари. Но тя изглежда няма никакъв нюх да бъде използвачка. Я да беше на нейно място която и да било от фолкпевачките, гащите на Зографски щеше да изнесе от собствения му хотел!”, казва камериерка от Кемпи, която помни „момичето с дръпнатите очи”.

„От стареца й остана само дето е пътувала тук и там по света – по разни конкурси за красота, за които Зографски не е давал пари, ами му пращаха покани и той я пращаше вместо него да пътува. Аз съм убедена, че колежката във Варна, която набеждават за сейфа, е била помолена лично от Зографски да извади бижутата оттам и да му ги даде. Иначе никоя от нас няма да се осмели да направи такова нещо, и то в стаята на боса! И това е толкова грозно, че направо го намразих тоя старец. Сега правят благотворителни мероприятия тия, които управляват хотела след него. А Роси кой я знае къде е немила-недрага – не се е вясвала, а и не може – те веднага забраниха да я пускат тука! Не постъпиха добре с нея роднините на Зографски. Тя не му беше любовница, според мен, а като едно дете, което му правеше сладки дните – пърхаше около тоя болнав старец като пеперуда. Пъстра и шумна, но готина беше Роси!..”, казва жената и се моли да не казваме името й, за да не си изгуби работата в хотела.

Голямото впиянчване според всички настъпва след изцепките на Роси във „Вип брадър”.

В онзи момент тя самата се чувства дълбоко недоволна от себе си. Алкохолът и любопитството на медиите изчерпват силите й. Опитва се да се откъсне от Зографски, но не я оставят да го направи. Въпреки това, когато шофьорът му й се обажда, че ще го откарват на летището, за да лети за Германия, двамата са официално разделени от близо два месеца по нейна инициатива. До последно Роси се колебае дали да отиде да се сбогуват, но нещо в сърцето й подсказвало, че може да им е за „последно”. И отива. Уверява го, че ще се оправи, че пак ще се видят. Но не става така. И Принцесата на Зографски отново затъва в тинята на личното си неудовлетворение. Безумният максимализъм и спомените от бляскавото минало тровят душата й, понеже се сблъскват със сивото ежедневие и нищонеправене след смъртта на покровителя й. Той не й оставя нищо, а тя не си е постлала за самостоятелен живот.

След поредния запой пада така, че лекарите се чудят как не си е счупила врата и не е умряла на място. Последвалите операции са тежки и още тогава медици прогнозират, че ще има ако не функционални, то други – ментални поражения и усложнения. И наистина – виенето на свят става все по-често и без да употребява алкохол, а артистичната веселост на Роси почва все по-трудно да й се отдава. Затова решава да се скрие от света. „А от него в момента по-голяма лудница няма!…”, казва момчето, което толкова добре ни обрисува Роси. Моля го отново да прозвъни телефоните й, но и този път никой не отговаря и на двата познати номера.

Подготви: Еми МАРИЯНСКА