Как да създадем добър сайт

4
Добави коментар

Има едно правило, което обикновено важи за всички малки предприятия – те се грижат за своите клиенти. За малката компания клиентите не са просто още една малка част от механизма, те са кръвоносната система на бизнеса. Много малки фирми разчитат на подкрепата на лоялните си клиенти. Така че като собственик на малък бизнес навярно вие искате да се грижите за клиентите си.

Ето няколко съвета за това как да положите допълнителни усилия, които могат да допринесат за успеха на вашия уебсайт. Ние ви представяме списък от пет неща, които можете да направите, за да бъде вашият уебсайт по-приятен и по-продуктивен.

Мобилна версия

Мобилен сайт означава, че вашите клиенти ще могат да имат достъп до информацията в движение, където и да се намират. Това също така означава, че те ще бъдат по-склонни да споделят сайта ви с приятели, тъй като ще бъдат в състояние да го покажат на другите, дори когато не са на компютъра си у дома.

Като допълнителен бонус мобилните сайтове често могат да бъдат по-достъпни за тези със зрителни увреждания или хората, които имат затруднения при използването на мишка, но могат да управляват уебсайта с помощта на сензорен екран.

Ако не можете да си позволите да имате отделна версия на сайта си за всички мобилни потребители, препоръчително е вашият сайт да е четлив и приятен във възможно най-много версии. 

Допълнителна информация

Вашите клиенти търсят информация. Дори и ако даден потребител е попаднал на вашия сайт, за да направи покупка, първо ще иска да изследва вашите възможности и да научи подробности за това какво предлагате. Помислете за тази задача чрез предоставяне на допълнителна информация, която допълва основното съдържание на вашия сайт.

Отделете време, за да предоставите на клиентите си информация за продуктите като ръководства, гаранционна информация, контакти на производителя, графики и диаграми, както и ръководства за отстраняване на проблеми. Това не само казва „Ние се грижим за вас”, но също така прави сайта ви безценен ресурс, който посетителите ще продължават да посещават отново и отново.

Уверете се, че е лесно да се получи помощ

Понякога, без значение колко допълнителна информация или подробности за вашия продукт или услуга имате, тя не е достатъчна. Някои от вашите клиенти просто ще се нуждаят от повече помощ. Направете лесно за тях намирането на помощ чрез предоставяне на отговори на често задавани въпроси (включително връзки към допълнителни ресурси) и чрез поставяне на информация за контакти към вашата компания на видно място на уебсайта ви.

Вашите клиенти трябва да бъдат в състояние да намерят начин да се свържат с вас от всяка страница, било то чрез имейл адрес в долния край на страницата, телефонен номер в горната част или бутон за връзка.

 
Нека всичко бъде просто и организирано

Говорихме много за предоставянето на допълнителна информация, използването на AJAX, изграждането на отзивчив уеб сайт и видното показване на информация за контакти и поддръжка. Вие обаче едва ли искате вашия сайт да изглежда претрупан или да бъде претоварен с информация, така че ключът на успеха е вашия сайт да бъде чист и добре организиран. Най-добре е да работите с дизайнера, който да представи информацията достъпно, но не натрапчиво.

Ако изграждате Ваш собствен сайт, едно добро правило е да питате дизайнера следното: „Какво мога да премахна, за да бъде сайта по-достъпен?“ Това може да бъде цял блок от текст или просто цвета на фона или дадена рамка. Направете достатъчно промени, докато вашият уеб сайт стане прост, организиран и достъпен за потребителя.

Като финал ви представяме инфографика за създаване на добър сайт  

 

 

Facebook

Twitter

Linkedin

Creative 😉 love computers, cars, speed, good music and having fun :).