Игъл Ай Чери- Големите мъже

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Биография:

Игъл Ай Чери е роден на 7 май 1969 г. в Стокхолм. Баща му е музикантът Дон Чери. Майка му Моника е художничка и дизайнер. Има полу-сестра Нене Чери, дъщеря на майка му от друга връзка. Родителите му го кръщават Игъл Ай (Eagle-eye, което в превод на български значи орлово око), защото когато за първи път поглежда баща си, той отваря широко само едното си око. Още в детските му години семейството им се премества в Ню Йорк Сити.

Професионална кариера:

Игъл Ай учи в училище за изкуства. Има намерение да стане актьор. След завършването си се появява в няколко телевизионни шоу програми. Изявява се и като модел. Въпреки това музиката винаги е била неизменна част от живота на Чери. Като дете той често придружава баща си Дон Чери на неговите турнета. Игъл Ай започва да пише музика и да пее в клубове в Ню Йорк, но само за удоволствие. Тогава той няма намерение да става музикант.

Когато се завръща в Стокхолм, след смъртта на баща си през 1995 г., той започва да гледа много по-сериозно на музиката и пише песни за първия си албум. „Desireless“ излиза през 1997 г. и има огромен комерсиален успех през 1998 и 1999 г. Повече от 4 милиона копия от албума са продадени в световен мащаб.

Музиката на Игъл Ай Чери е много по-различна от онова, което публиката очаква с оглед работата на баща му и сестра му.

Той се включва и в съвместни проекти с други музиканти – например в албума на Сантана „Supernatural“. Снима се и в няколко филма – „The Soul of a Man“, „Y tu mamá también“, „The Love of The Game“, „GO“, „Best Laid Plans“, „Holes“ и др., като по този начин осъществява намерението си да стане актьор.

Някои от най-големите хитове на Игъл Ай Чери са: „Save Tonight“, „Falling In Love Again“, „Are You Still Having Fun“, „Long Way Around“, „Feels So Right“, „Skull Tattoo“ и „Don’t Give Up“.

Дискография:

1997 Desireless

2000 Living In the Present Future

2003 Sub Rosa

2006 Live and Kicking

Награди:

MTV Europe Awards: 1998