Какво е представлява гранитогреса

2
Добави коментар

Когато става въпрос за гранитогрес, всеки си представя красиви и лъскави подови настилки. Но малко са тези, които са запознати с начина на изработка на покривния материал и неговите качества. Той представлява вид керамична плочка. Тя се изработва с помощта на метода на пресиране на специален преспрах.

В неговото съдържание се откриват минерали, пигменти, смоли и прахообразна каолинова глина. Налягането, под което се извършва пресирането е изключително високо. Ако описаната технология на производство на този материал е спазена, то полученият гранитогрес се отличава със завидна здравина и устойчивост.

Плочите са непромокаеми и не задържат вода върху себе си. Изключителната здравина на тази плочки е предпоставка за неговата употреба за извършване на облепване на външни фасади на сгради. Потребителите, които търсят по – голямо цветово разнообразие могат да избират между плочи с различна глазура. Именно този повърхностен слой придава определен цвят и десен на плочата. Но не е за пренебрегване фактът, че гранитогрес, който е покрит с цветна глазура се поддава по – лесно на износване и счупване, отколкото този без глазура.

По отношение на вида на повърхността, гранитогресът може да бъде два вида – неполиран и полиран. Разликата се състой в степента на извършваното шлайфане. Полираните плочки се поделят на още два вида. При първият вид се използва специална технология за принтиране върху повърхността на плочата. Благодарение на техниката, върху повърхността може да се отпечатват най – различни изображения и цветове.

За да се гарантира устойчивостта на създаденото изображение, плочата се посипва с пясък и се изпича отново на силна температура. Целта е посипаният пясък да се превърне в стъклен слой. При втория вид не се забелязва толкова голямо разнообразие. Полира се единствено горният слой на материала. За да се постигне изключително точно и равно изрязване на гранитогресните плочи, материалът се разрязва с помощта на мокро диамантено острие.

Пазарът предлага различни размери и форми гранитогрес, вижте повече в сайта на http://gaudi-ds.com. Те могат да бъдат поставяни в различни помещения от сградата. Клиентите могат да избират с оглед на цветовете, големината и дебелината. Когато избирате гранитогресни плочи за вашия дом подходете с чувство за стил. Материалът е изключително здрав и ще бъде част от дома ви в следващите години.