Пуснаха нов скандален запис! В хотел на Вальо Златев Борисов разпределя порции с поръчки

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Президентът на Лувъра – гид на премиера Борисов

2015-04-15 12:02:40

Франсоа Оланд: Няма да допуснем България да стане жертва в Украйна

2015-04-14 19:37:40

Премиерът се срещна с Франсоа Оланд в Елисейския дворец (снимки)

2015-04-14 18:06:09

 Звуковият фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР

 

Нов запис  с гласа на Бойко Борисов попадна на платформата Болканлийкс и бе публикуван в „Биволъ”. В него лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми.

Към аудио файла има обяснителни записки, които не са подписани. От съдържанието им може да се направи извод, че са изготвени от вътрешен човек в службите. В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване наредено от Цветан Цветанов.

Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който „изнудил“ служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество.

Целият запис бил с дължина около 25 минути. Направен бил на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 г. – пише още в поясненията.

„От целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно „правилни“ хора в обществени бордове и структори. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща“ – твърди се в бележката.

Освен това са дадени неизвестни до момента подробности за начина на осъществяване на незаконното подслушване чрез СДОТО и паралелни структури. Според подателя „Ц.Ц. и в момента подслушва всички, но няма нито едно СРС с негово участие“.

„Подслушването и следенето на политици, лидери на партии, журналисти и хора от съдебната система ставаше и още продължава, една част през дирекцията СДОТО на МВР (и ДАНС в малка степен), но също така и през външни кръгове и структури… във външните структури работят бивши служители на МВР или службите за сигурност, излкючително запознати с техниката и методите на разработка.“

Твърди се още, че прочулия се сив Крайслер с антенките на Ивайло Койчев наистина се е използвал за подслушване, като не го използва самия Койчев, а колата е била предоставена за ползване на 2-ма човека: „Мартин и Свилен, които са били обучавани в Банкя за работа с класифицирана информация, въпреки че не са служители никъде“.

В текста се срещат и конкретни имена на лица и фирми. Цитирано е името на Димитър Тончев, технически служител на МВР София, който често взимал коли за подслушване не по каналния ред, но след резултата от проверката вече работел изцяло с коли, регистрирани на частни лица.

Твърди се, че „традиционните подслушвания, т.н. бръмбъри и следене, се организират от Генади Трайков, бивш служител на ДС в МВР чрез фирма „Трио Старс“, която охранява много обекти и има изградена система от хора и коли.“

„Разкодирането (ако се използва 3G мрежа или друга криптирана връзка), проникване в ел. поща, изтегляне на информация от компютри, хакване на телефони и устройства, компютърно наблюдение и др. сложни технически неща са организирани от Станислав Бончев, по известен сред тях като Хакера“ – пише още в бележките.

От изпратения звуков фрагмент не може да се направи категоричен извод за точния контекст. Става дума за укорими неща – партийни квоти в общински фирми и манипулиране на търгове, за да бъдат спечелени от приближени фирми, но не става ясно дали това са някакви инструкции към хората, пред които Борисов говори или обратното: критика на корупционните практики на други партии. 

„Следващото, което… [не се разбира] корупция къде я генерират. Да речем на тая маса сме хора, с които сме спечелили сега изборите. И да речем една фирма, общинска, сядаме и си я разделяме по квоти…“

„Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, тва купуват се, трамваи, влакове, няма значение… горива, закуски… всичко. Има търг. Тогава [не се разбира] тоя търг е за мойта фирма… Нали, разбирате?“

Обясненията към записа обаче съдържат подробни и проверими детайли. Биволъ установи, че охранителната фирма „Трио Старс“ АД ЕИК 130017800 наистина принадлежи на Генади Трайков, бивш началник на отдел в НСО до 1996 г., разкрит от Комисията по досиетата като служител на ДС-УБО с решение № 127/ 27.04.2010 г. Трайков държи директно 50% от акциите на фирмата. Другите 50% се притежават от фирма „Теракан“ АД, в която пак Трайков притежава 25% от акциите. В миналото „Теракан“ АД е била с мажоритарен собственик Николай Благоев Проданов, управител на фирмата „Волф“ АД на Румен Гайтански – Вълка

Станислав Бончев – „Хакера“ е син на собствениците на печатницата „Поликарт“ Красимир и Емилия Бончеви. „Поликарт“ често печели обществени поръчки за отпечатване на секретни пликове и папки използвани в МВР и други институции боравещи с класифицирана информация. Чичото на Бончев е собственик на печатницата „Мултипринт“, която в момента печата изборните бюлетини. Преди време Станислав Бончев е заловен да използва фалшива карта на ДАНС, за което срещу него се води Досъдебно производство № 358/2012г. по описа на РУП-Костинброд.

Изпратихме записа и придружителните текстове на Прокуратурата, която може да извърши проверка за автентичността на звуковия документ и да провери твърденията за незаконно подслушване и унищожаване на СРС, които съдържат данни за престъпления.

 

{youtube}jrFonYuEPZI{/youtube}