Така ще изглежда яхтклубът на Газпром

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Така ще изглежда яхтклубът на Газпром

09 май 2013 | 11:01

4563

Руският газов гигант Газпром публикува конкурсната документация за проекта си за яхтено пристанище и клуб в Санкт Петербург на стойност 60 милиона долара. Според техническото задание на участък от 4 хектара в залива Херкулес ще се издигне сграда от над 11 хиляди кв. м и инфраструктура, необходима за ветроходен клуб на международно ниво. Станаха известни и първите кадри, на които се показва бъдещото съоръжение, предизвикало оживление на имотния пазар в Санкт Петербург:

Вижте още: Седмица на най-голямата яхта в света = 1,25 млн. паунда

В рамките на проекта ще бъде построена централната сграда с административни офиси и конферентни зали, закрит склад за лодки, жилищни помещения, паркинги, както и марина и фар за яхтите.

В рамките на проекта ще има и ветроходен център на няколко нива, 47-метрова телевизионна кула и ексклузивен седеметажен бутиков хотел с 65 луксозни стаи и 5 вип апартамента.

Вижте още:16 компании с впечатляващи централи

Яхтклубът на Газпром ще бъде предназначен за провеждането на международни мероприятия, състезания с моторни лодки, прием на международни регати и фестивали, изложби на яхти, концерти и др.

Преместването на компанията в Петербург предизвиква също така оживление на пазара на жилища.

Газпром строи бизнес центъра „Лахта- център“ на брега на Финския залив. В бъдеще тук ще се пренесе централата на газовия гигант.

Вижте още:Играчките на Газпром

Етикети:

газпром,
яхтклуб

5 харесват тази статия

0 не харесват