Помогнете – не мога без сладко!

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Как да се справим с непрекъснатото похапване на сладко?

Не мога без сладко!

Ако непрекъснато си похапвате сладки неща, лесно ще лепнете няколко килограма повече.

Предлагаме ви няколко съвета за да се справите,с проблема с яденето на сладки неща.

Когато ви се дояде нещо сладко,изпийте 250 мл водана малки глътки. Това ще запълни стомаха ви и ще отклони вниманието от сладкишите.

Започнете да си водите дневник и описвайте кога огладнявате много и какво изяждате тогава. Така ще разберете кога получавате атаки от вълчи глад за сладко и ще можете да ги предотвратите.

Започвайте всеки ден с добра закуска. Най-добре с мюсли или пълнозърнест хляб. Който не закусва, преди обяд изгладнява ужасно и тогава посяга най-често към вредните сладкиши.

Сложете отворено пакетче ванилия на парното или запалете свещ с аромат на ванилия. Според едно английско изследване този аромат подтиска желанието за нещо сладко.

Когато ви се дояде неудържимо, хапнете нещо малко кисело, люто или леденостудено. Това ще притъпи вашите вкусови рецептори и желанието да изядете нещо сладко ще изчезне.

Атаките на глад за сладко обикновено траят 10-15 минути. Затова опитайте се да се разсеете в това време – разговаряйте с колегите, чистете, ако сте вкъщи, или излезте да се разходите.

Мийте си зъбите по-често! Пресният аромат на мента потиска апетита.

Яде ви се шоколад?Опитайте се  да си го представите в отровно-зелен цвят. Ще видите, че желанието да си отхапете от него ще изчезне.