Боби Турбото вече не е шеф на ГКПП-Кулата

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Митническият служител Борис Розев – Боби Турбото от Благоевград е сменен от поста отговорник на групата митничари на ГКПП-Кулата. На негово място е назначен митничарят Пламен Ангелов. Рокадата стана, след като името на Розев бе замесено в два случая, придобили публична известност.Преди малко повече от година македонски предприемач се оплака в Окръжна прокуратура – Благоевград, че върху него е оказан натиск от митничари да плати 500 евро, за да бъде пропуснат на българска територия от Гърция негов автовоз. По случая прокуратурата възбуди проверка срещу Розев, който бил на смяна по времето, когато са искани парите от македонеца, съобщава Struma.bg.

За рокадата натежа и случаят от 30 март тази година, когато служители на НАП и Главна дирекция борба с организираната престъпност устроиха внезапна нощна проверка на митничарите на Кулата. Проверката бе извършена по сигнали от шофьори, че са рекетирани, за да бъдат пропускани през границата. Когато проверяващите дали команда всички да останат по местата си, над платното завалял „дъжд“ от евро.

Митничарите се опитвали да се избавят от паричните „подаръци“, за да не станат веществени доказателства срещу тях. На смяна същата нощ на ГКПП-Кулата били Борис Розев, Андрей Темелков, Йордан Николов и техен колега. Проверяващите обаче не открили в джобовете на митничарите пари в количества, надвишаващи допустимата за митничари норма от 60 лева джобни. Четиримата от смяната продължават да са митничари, но Розев е понижен в редови служител.