Технологии – Стохастичен растер – Технологии – PRN.bg – печатници, информация и цени за предпечат, фирми за печат

9
Добави коментар
maksoft
maksoft

  »  »  »  »  »  »  »

 

 

 
Най-важното, което отличава стохастичният растер от конвенционалния е липсата на растерна решетка. По този начин вие можете да получите фотографско качество за Вашите печатни материали.
Основните познати негативи при този вид растер, а именно равномерно разпределение на растерните точки и избягване на получаването на „дупки“ в малките проценти са избегнати във второто поколение стохастичен растер. Алгоритмите от второ поколение за растеризиране със стохастичен растер, към което спадат HDS и Stacatto са известни с наименованието – Satin screening. Предимството на новото поколение алгоритми в сравнение със стария или известен още като Diamond screenibg е в получаването на относително равномерно разпределение на растерните точки и избягване на получаването на „дупки“ в малките проценти. Това е възможно благодарение на обединяване на растерните точки в клъстърни вериги.
Важно е да се знае, че почти всеки може да предложи стохастичен растер, но за изпълнението му е нужна техника от последно поколение и необходимият софтуер на CTP експонатора.
За какво качество говорим? За сравнение- масово печатниците от старо поколение печатат на конвенционален растер с линеатура от 150 до 200lpi. При стохастичният растер може да се постигне големина на точката от 28 микрона, което означава печат с конвенционален растер от приблизително 300lpi, а 10 микрона на 800lpi! Или с качествена техника можете да постигнете от два до пет пъти по високо качество на отпечатъка.
Проблемите, които могат да възникнат ако възложите стохастичен растер на печатница без необходимата високотехнологична техника са дупки в малките проценти (светлите изображения няма да се отпечатат правилно), липса на контрол върху пасера и други ужасяващи резултати.
За консултация необходим ли е стохастичен растер за Вашият продукт и коя е оптималната цена, можете да ползвате формата за контакт с нас.