Подготовка на банята за есента

4
Добави коментар
kyovev
kyovev

Лятото вече е към края си , а нашият дом се нуждае от подготовка за есента. Колкото и страно да звучи – вашата баня също има нужда  от промяна, за да се чувстваме самите ние в хармония  със сезоните, а настроенито ни  да е положително.

Първото нещо, което можем  да направим е добре да измием банята  с вода и препарати. През лятото  се събират много  мръсотии, които  са невидими за окото, но със своето натрупване започват да отделят много  неприятна миризма и микроби. Дали сме били на планина, или море ,или пък  просто сме  се разходили  из прашните градски улици то със сигурност сме ги пренесли в банята.

 

След като измием  добре  нашата баня , независимо дали сме облицовали с теракот, гранитогрес или някакво друго покритие е добре да полираме  своето обзавеждане в  нея. Можем да го направим с препарат, но трябва да бъдем  внимателни. Когато избираме препарата трябва да се уверим, че той не е  много силен, за да не повреди смесителя за мивката, душа ни  и прочие. Както вече споменахме в предната статия трябва да измиете банята основно, за да я подготвите за есената промяна. Стъпката, която трябва да предприемете след този етап е да аранжирате подобаващо помещението. Най-подходящи са кърпи и хавлии с есени мотиви и цветове. Така ще придадете на вашата бяна едно по-топло и хармонично излъчване. Може да не обръщате внимание и да ви се вижда смешно да сменяш тона и нюансите в банята според сезоните, но малките неща определян нашето настоение на подсъзнателниво, а това един факторите да се чувстаме щастливи. Затова се грижете за вашето щастие като се грижите за вашата баня където човек прекарва между 20 и 30 мин на ден.