Полезни съвети при артрит

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Ако сутрин ръцете ви са схванати и подути, преди да си легнете, сложете плътно прилепнали ръкавици – така ще ограничите отока.

Ако приемате достатъчно количество от ценни мазнини, скоро ще установите, че болката и схващането са намалели. Тези ценни мазнини включват: скумрия, сьомга, сардини, които са богати на омега-3 мастни киселини. Можете да ги приемате и под формата на капсули. Според едно изследване, проведено в Университета в Кардиф, омега-3 мастни киселини, които се съдържат в маслото от черен дроб на треска, са в състояние да забавят износването на хрущяла и дори да подобрят състоянието му. Ежедневно консумирайте ядки. В тях се съдържат полезни етерични масла.

Масаж срещу болката

Втрийте в кожата масло от евкалипт. Не използвайте метода в комбинация с механично загряване – в противен случай може да се стигне до възпаление или изгаряне.

Веществото капсаицин (което се съдържа в лютите чужки) е активна съставка в редица продукти за третиране на хронична ставна болка. Това е загряващ агент, който дразни нервните окончания и така отклонява вниманието ни от артритната болка. Попитайте вашия лекар дали можете да използвате крем Ревулзан (Revulsan).

Ревматоиден артрит

Това е тежка форма на артрита, която се проявява, когато имунната система атакува организма, вместо да го защитава. В този случай подуването и болките в ставите са придружени от умора, нарушено кръвообращение, анемия и очни възпаления.  При това заболяване е задължително лекарска намеса, за да ви предпишат лекарства, облекчаващи твърде болезнените усещания във всички стави.  Освен това е добре да преминете на вегетарианска диета, тъй като това би облекчило болките. Преди да пристъпите към промени в хранителния си режим, задължително се консултирайте със специалист, особено ако вземате лекарства по лекарско предписание и имате съпътстващи заболявания, като диабет, язва и др.п.