ФБР залови тенджера с ориз при спецакция

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

ФБР спретна светкавична спецакция за залавянето на саудитски студент, който изглеждал твърде съмнително, когато пристигнал в къща в Мичиган с тенджера под налягане под ръка. След като бил задържан, се оказало, че предполагаемият престъпник със саморъчна бомба като тази на братя Царнаеви просто бил сготвил традиционно ястие за събиране с приятели.Талал ал-Руки пристигнал за събиране в дома на свои приятели с тенджера под налягане под мишница. Бдителните съседи обаче се усъмнили, че мургавият гост може да е терорист, който подготвя саморъчна бомба и веднага вдигнали на крак полицията. След броени минути на сигнала се озовали обучени и въоръжени агенти на ФБР, които обградили къщата. Спецченгетата позвънили на вратата и поискали от „нервния” по техните думи, Талал да отиде с тях за разпит. Сапьори пък тръгнали да обезвреждат предполагаемата бомба в тенджерата, но вместо взривни устройства намерили вътре сготвен традиционен индийски ориз.

Полицаите отвели студента за разпит, като го питали какво учи, кога е пристигнал в САЩ и какво прави в свободното си време, след което го пуснали да си ходи. На тръгване полицай го предупредил, че трябва да бъде много внимателен, когато се разхожда с тенджера под налягане. Причината за това е, че ФБР е на нокти заради инцидента на маратона в Бостън, когато бомбите бяха поставени именно в такива готварски съдове.

Саудитската преса взе присърце случая, като посочи, че ФБР е изключително бдително за саморъчно направени бомби в тенджери и наблюдава изкъсо арабите, които живеят в САЩ. /БЛИЦ