Завършва първият випуск първокласници в единствената сугестопедична занималня в София

13
Добави коментар

На 17 май ще се раздадат грамотите на осем малчугани, обучавани по метода на проф. д-р Георги Лозанов в център по класическа сугестопедия Вихровения

Сериозни постижения отбелязаха учителите и учениците в първата сугестопедична занималня в София. Пионерската група от осем първокласници доказа на практика, че методът на сугестопедията е високо ефективен при усвояване на учебния материал, при това с удоволствие и радост.

„Обучавайки се по метода на проф. Лозанов децата се ограмотиха много по-рано, започнаха да четат още през първите месеци. Събират и изваждат трицифрени числа и имат понятие за умножението на цифрите, а за сравнение обикновено в първи клас децата учат да смятат само до 20.” Това споделя началният сугестопедадог Катерина Димитрова от центъра по класическа сугестопедия „Вихровения”.

Освен че лесно усвояват многократно увеличен материал, децата в сугестопедичната занималня развиват много други качества като висока мотивация и желание да опознават света и силна любознателност. Групата е много сплотена, всички са приятели и си помагат, а атмосферата е хармонична. Децата растат като свободни личности без да развиват тревожност и смело разгръщат творческите си способности.
„Учениците, участвали в сугестопедичните уроци, които проведохме през последните няколко месеца,  постигнаха забележителен напредък, като увеличиха многократно своите знания по материала, който изучават в училище, повишиха своите оценки, развиха нови интереси и, най-вече, започнаха да обичат предметите,  в които срещаха трудности. Намалиха тревожността си и станаха по-уверени в знанията си.”, твърди Дора Давидова, преподавател в сугестопедична занималня за деца от 1 до 4-ти клас.
В своя стремеж да създаде подкрепяща среда за развитие на децата, центърът по класическа сугетсопедия Вихровения ще организира и лятна занималня по същия метод.
Всички учители сугестопедагози са единодушни, че методът сугестопедия си струва да се използва и в държавните училища, където мнозинството от децата прекарват голяма част от своето време.

За повече информация:
Образователен център „Медиа“
Венцислав Ненков
[email protected]
0887246925, 0899152919