Дари или купи стара книга в подкрепа на децата от с. Сладък кладенец

1
Добави коментар

От 18 до 24 май Къщата за четящи хлапета и сдружение “Един живот” организират благотворителна кампания за набиране на средства за тежко болни деца. Инициативата е под мотото “Книги спасяват живот” и дава възможност на всеки, който иска да помогне, да се включи като в седмицата преди празника на българската азбука и писменост дари или закупи стара книга.

Какво е необходимо, за да се включиш?
Да разгледаш библиотеката си, да избереш хубава книга, която си готов да споделиш с непознат, да я донесеш в Къщата за четящи хлапета и да я дариш за каузата. Можеш да закупиш и книга на символичната стойност от 10 лв, със средствата от която ще бъде създаден фонд, който ще подпомага рехабилитацията на децата в дома в с. Сладък кладенец, област Стара Загора.

Кога можеш да участваш?
Можеш да се включиш в инициативата от 18 май (събота) до 24 май (петък). Във всеки от тези дни можеш да донесеш своя книга или да закупиш вече подарена стара книга в книжарницата на Къщата за четящи хлапета (ул. Арх. Йордан Миланов 4, до пл. Журналист). Всяка от дарените книги ще бъде маркирана със стикер за участието й в инициативата „Книги спасяват живот“ и средствата от продажбата й ще бъдат използвани за децата в с. Сладък кладенец.
А на 19 май сме ти подготвили…

Много музика, балони, детски забавления и безплатна домашна лимонада по наша стара рецепта.
И така…
Донеси любима стара книга, купи друга, която още не си чел, или просто подкрепи благородната идея. Доведи и приятел. Добрата книга може да промени нечий живот!

Размерът на набраните средства от кампанията ще бъде обявен на 24 май.