СОУ „Константин Величков“ е финалист за Пловдив в „Купата на Coca-Cola: Движи се“

1
Добави коментар

25 отбора от гр. Пловдив премериха сили в първия градски финал от междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се“. След няколко оспорвани мача отборът на СОУ „Константин Величков“ се класира на първо място и така си осигури участие на големия финал на турнира през юни в София. В последния мач тимът победи съперниците си от СОУ „Найден Геров“ с решителния резултат 4:1.
Към футболния празник се присъедини директорът на диркция „Спорт и младежки дейности“ в община Пловдив – Петър Зехтински.
Специално за да подкрепя младите спортисти на стадион „Пловдив“ дойде звездата от „Х фактор“ Сани-Алекса. Тя сподели, че е голям футболен фен и демонстрира своите умения на терена.
Съботният ден премина в много игри и забавления, както за състезаващите се тимове, така и за публиката. Ученици, учители и родители спортуваха заедно и показаха отборен дух в разнообразните щафети и състезания. Всички участници си тръгнаха с много подаръци и позитивни емоции от прекарания на открито ден.
„Купата на Coca-Cola: Движи се” продължава следващата събота – 27 април – във Варна. Там ще бъде изпълнителят на „Спри“ – Боги, който ще спортува заедно с участниците.
„Купата на Coca-Cola: Движи се” се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта като част от програмата „Аз обичам спорта“, Министерството на образованието, младежта и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата”, община Пловдив, община Бургас и община Варна. Повече информация може да намерите на: www.coca-cola.bg, както и на фейсбук страницата на инициативата: http://www.facebook.com/CocaColaCupBulgaria