Отборът на СОУ „Гео Милев” спечели турнира „Купата на Coca-Cola: Движи се“ във Варна

1
Добави коментар

Кметът на Варна доц. д-р Христо Бозов откри градския финал 

Градският финал на футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се“ изправи един срещу друг 22 училищни отбора. След цял ден, изпълнен с много спортни емоции, шампионската титла за град Варна беше спечелена от СОУ „Гео Милев”. След оспорвана надпревара и дузпи, те надвиха финалистите от СОУ „Найден Геров” и споделиха, че нямат търпение за големия финал през юни, когато ще премерят сили с градските финалисти от Пловдив, Бургас и София. На трето място се класира отбора на СОУ „Елин Пелин” а четвърти остана отбора на МГ „Д-р Петър Берон”.

Турнирът беше открит от и.д. кмет на Варна доц. д-р Христо Бозов,Благой Калфов, председател на зоналния съвет на БФС и Кристиана Генчева, началник отдел „Спорт”, и.д. директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”. Доц. Бозовсподели радостта си, че вижда толкова много варненски ученици в турнира и призова всички деца да спортуват активно.

Съботният спортен празник изпълни с вълнение всички гости на Общински спортен комплекс „Младост”. Стотици поддръжници на отборите с ентусиазъм се включиха в игрите за активен начин на живот и балансирано хранене. Голямата изненада за публиката и участниците беше присъствието на любимеца на всички тийнейджъри – звездата от „Х фактор“ Боги, който раздаде автографи на феновете си и се включи в забавните игри заедно с тях.  

Следващият градски финал за „Купата на Coca-Cola: Движи се” ще се проведе в Бургас на 11 май в Общински спортен център „Славейков“. Участниците и гостите ще се забавляват заедно Рафи и Дивна на поредния футболен празник на Coca-Cola.