СОУ „Димчо Дебелянов“ е градски финалист за Бургас в „Купата на Coca-Cola: Движи се“

1
Добави коментар

След оспорвана целодневна надпревара на 19 отбора в гр. Бургас стана ясен и третият градски финалист в междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се“. Тимът на СОУ „Димчо Дебелянов“ победи своите съперници безапелационно и взе трофея в морския град. Младите футболни таланти имат само няколко седмици за подготовка за големия финал на турнира, който ще се проведе на втори юни в София и ще изправи един срещу друг победителите от София, Пловдив, Варна и Бургас. Голямата награда за шампиона е три-дневен спортен лагер в базата на италианския шампион „Ювентус“ и лична среща с големите имена на футбола.

Специално за да дадат старт на спортния празник в Бургас дойдоха Павлина Алексиева – главен експерт в РИО Бургас, Пепа Ангелова – директор Общински детски комлекси Николай Станков – старши експерт към Дирекция „Образование и демографки въпроси“ в община Бургас.

Стотици приятели, родители и съученици на участниците подкрепяха своите фаворите в турнира. За тях имаше отганизирани много игри и приятни изненади. Най-голямата атракция на деня безспорно беше присъствието на победителя от „Х фактор“ Рафи. Роденият в Бургас изпълнител зарадва своите фенове, като участва заедно с тях във всички игри и раздаде награди на победителите.

Следващата събота – 18 май – е последният градски финал в  „Купата на Coca-Cola: Движи се” . Той ще се проведе в София на терена на спортен комлекс „Академика“, а специални гости ще бъдат рок идолът Тома и неповторимата Дивна.