Да сънуваш музика

7
Добави коментар
kikabelata
kikabelata

Преди години редовно заспивах на музика. Първо с VEF-а под леглото, от който тихо звучеше нощния блок на „Хоризонт“, когато след полунощ пускаха почти само музика, после с първото частно радио на уокмена, накрая с дискмена, пуснат да се върти безспир. Случваше се от време на време да сънувам нещо, свързано с музиката, като един от дежурните кошмари беше как колкото и да опитвам да спра радиото, то отново се пуска и се усилва самó, а аз нищо не мога да направя. Но въпреки цялата тази музика, рядко сънувах песни.

Не мога да си контролирам сънищата, за съжаление. Само оттам не мога да изгоня така желания и омразен образ. Едната нощ сънувах как се видяхме, правихме отново страхотен секс (абе, защо слайвейчето не е доложило нищо за безбройните хвалби тук относно сексуалната му мощ, та да се накефи, вместо да се ядоса?! Аман от избирателност с цел интриги!), и аз реших, че вече не ми се сърди, та поне секс ще продължим да си правим явно. Тогава дойде цял тир с магнолии и той ме заряза, за да си ги оправя.

Следващата нощ пък говорихме по телефона. Разказвахме си разни дреболии от ежедневието, точно както преди. Тогава той щастливо ми се похвали как е канен на пържоли, вино и секс от кльощавата кучка, с която са слагали рога на тъпкача ú преди да подкара мен (дали само преди, така и никога не бях сигурна, понеже едно голямо количество презервативи някъде изчезнаха…). Аз, разбира се, полудях от ревност, макар да се опитвах да не се издавам. Събудих се бясна и… с песен.

И двете нощи се будех веднага след съня, а най-интересното е, че и двата пъти – с ясна и конкретна песен в главата си. Единият път беше Make Fire Catch the Fly, а след втория сън песента беше Asshole – бих казала съвсем на място. Интересно, че и двете са от последния албум на Helloween. Дали има подсъзнателна връзка с концерта, на който възобновихме близостта си, или е просто съвпадение – не знам. Третата нощ, когато почти овладях появата му в съня си, като в просъница го накарах да се превърне в законния, с когото си досънувах, завърши с Night of the Wolf на Saxon.

Не спирам да се чудя дали има връзка между сънищата и песните? И въобще, нормално ли е да сънувам музика? Че не спирам да сънувам него е ясно, винаги съм била… нека кажем чувствителна и впечатлителна и всичко от ежедневието ми веднага се отразява в сънищата като в криво огледало, но това с музиката преди се случваше доста рядко, а сега почти всяка сутрин, а понякога и нощем, се будя с различна песен в мозъка. Минават часове, докато спре да кънти в кухата ми глава. До следващата нощ, когато ме буди нова мелодия…

П.п. Ето, току-що се събудих след дълъг сън със старата история (ходеше!), който завърши с… песен на Bon Jovi, даже не ú знам името, а и за концерта сега разбрах, че е бил снощи… Не може да няма връзка!

Ако ви е харесало – нацъкайте копчетата!