Предприемачи от Саудитска Арабия проучват възможностите за инвестиции у нас

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Делегация от саудитския град Джеда проучи възможностите за инвестиции у нас. Седем предприемачи, водени от зам. председателя на палатата на гр. Джеда Мазин Батери, се срещнаха с шефа на търговската палата у нас Цветан Симеонов, зам. председателят Георги Стоев и Янчо Янев.
Саудитската делегация е в България на проучвателно посещение, за да се запознае с икономическата ситуация в страната и възможностите за инвестиране. Осемте бизнесмени от делегацията представляват секторите архитектура, недвижими имоти, хранително – вкусова промишленост, производство и търговия с облекла, здравеопазване и информационни технологии. Те бяха запознати поотделно с развитието и възможностите на интересуващите ги сектори от българската икономика.
Ръководителят на саудитската делегация Мазин Батери представи дейността на палатата на Джеда, която представлява интересите на около 65 000 свои членове. Джеда е вторият по големина град в страната, след столицата Рияд и е най-голямото саудитско пристанище в Червено море.
На срещата присъстваха и зам.-председателят на БСБС Недим Генджев и почетният председател на БСБС Мохамед Сакър, както и  зам. председателят на Българо-Саудитския Бизнес Съвет Стефан Йорданов.

Към статията няма коментари. Напишете първия.