Каква е истината за ваксините?

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Какво съдържат ваксините, които се поставят на децата? Чувала съм да се споменава , че някои от тях причиняват неврологични и поведенчески проблеми при децата и че водят до тумор в мозъка и разни автоимунни заболявания. Вярно ли е, че почти всяка комбинация съдържа съставки като тимерозал (етилживак), алуминий, фенор, етилгликол, живак, вируси, бактерии, ацетон и други? Как е възможно да са безопасни, като някои са производни на живака? Родителите имат ли право да откажат детето им да бъде ваксинирано, защото аз мисля, че да. И защо тогава, за да ми приемат документите за детски надбавки, искат да представя бележка, че на детето ми са направени всички имунизации? Благодаря предварително за отговора.

Ще започнем с това, че през ноември миналата година публикувахме подробен материал точно като отговор на вашите въпроси. Описахме всички измислени и същински съставки на съвременните ваксини. Източникът на информацията беше възможно най-сигурен – руски академик, който разказва подробно какви ингредиенти съдържат и трябва да съдържат ваксините и защо. И най-вече – той развенча най-зловещите митове по тази болезнена тема. Ако желаете, можете да се обадите в редакцията и ние ще ви изпратим целия материал. Сега ще припомним само най-важните моменти от тази публикация. Междувременно се поровихме за още информация по темата ваксини и ваксинация. Напълно разбираемо е притеснението на родителите, особено след като са заливани с всякаква, в повечето случаи пресилена и измислена информация. Наскоро имаше случай, когато родители обвиниха именно ваксината за състоянието на детето си. Вероятно и те имат право да търсят истината. Затова темата е важна и ще бъде актуална винаги.

В никоя ваксина не може да бъде вкаран живак!

Нито пък латекс, антифриз и аспартам – това е пълна измислица на тези, които нямат представа и никакво отношение към тях.

– Формалдехид. Човек, като чуе за това вещество, изпитва основателен страх и недоверие. Той наистина се добавя в някои ваксини, защото без стерилизация флаконът може да се замърси, докато стои на склад.

– Антифриз. Този ингредиент не влиза в състава на ваксините и всякаква информация, показваща обратното, не съответства на действителността.

– Живак. С него най-много се спекулира. Запомнете: чистият живак не присъства директно в никоя ваксина, защото е невротоксин. В някои ваксини, но не в плановите детски, за консервация се използва веществото тимерозал, което съдържа етилживак.

– Тимерозалът винаги се е смятал за един от най-безвредните и популярни консерванти. И досега се среща в състава на много продукти. Не се страхувайте: нито ваксините, нито тимерозалът никога не са съдържали етилживак, затова слухове за обратното са лишени от всякакво основание.

– Солна киселина. Колкото и страшно да звучи, това вече е истина. Тя помага да се намали алкалността на ваксината до нормалното рН ниво на организма.

– Алуминий. Различните форми и съединения на алуминия се добавят във ваксината в качеството на вещества, засилващи и удължаващи имунната реакция. Допустимото съдържание на алуминий в дозата съставлява не повече от 0,85 мг.

– Ембрионална тъкан от абортиран човешки плод. Безусловно, това е най-страшният ингредиент за ваксините, който би могъл да бъде измислен.

Апропо!

Въобще не вярвайте на такива истории и ако те ви шокират или безпокоят, само пет минути в интернет ще ви дадат възможност да узнаете кое вещество се използва във ваксините. Ако това е така, разберете защо. И тогава си направете извода, дали си струва да се безпокоите. Уверяваме ви, че противникът на ваксините, Джени Маккарти, далеч не е най-авторитетният и надежден източник на информация на тема безопасност на ваксините. И още: много малко ваксини съдържат живи вируси, но те се изработват с изключително голяма прецизност и предпазливост.