Анджелина планира да отстрани и яйчниците си

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Анджелина планира да отстрани и яйчниците си

След двойната мастектомия Анджелина Джоли планира още една операция

Актрисата Анджелина Джоли буквално взриви света с признанието, че се е подложила на двойна мастектомия, въпреки че не е болна от рак. Противно на критиката, която много невежи потребители в мрежата отправиха към Джоли, лекарите обясняват, че решението на актрисата е съвсем оправдано от медицинска гледна точка. Тя се подложила на много изследвания, които доказали, че е носител на гена BRCA1, който й дава риск от 87% да развие рак на гърдата и 50% риск от рак на яйчниците. След мастектомията рискът от заболяване от рак на гърдата е спаднал до 5%.

Анджелина Джоли и нейната изповед пред „People“

Актрисата изгуби майка си Маршлин Бертран през 2007 година след дългогодишна борба с рак на яйчниците. Анджелина сподели, че не иска децата й да преживеят това, което тя е преживяла, гледайки как майка й губи битката с рака.
Пред списание „People“ Анджелина Джоли сподели, че планира да се подложи на още една операция – операция за отстраняване на яйчниците. Така актрисата ще загуби и възможността да забременее отново. Припомняме, че Джоли има шест деца, три осиновени и три биологични.
Годеникът на Анджелина, Брад Пит, е бил неотлъчно до нея и нарича постъпката й героична. Причината, поради която Джоли е съобщила за решението си да се подложи на тези операции, е, че е искала да послужи за пример на много жени.
Антоанет Иванова

http://www.youtube.com/watch?v=5Xw4EPm38uE

Клюки.вс препоръчва и: