Дневникът на една жена в развод: Последен епизод

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Епизод 1: Представяне  Епизод 2: Решението 

Епизод 3: Женени съквартиранти 

Епизод 4: Децата

Епизод 5: Приятелите

Епизод 6: Другата

Епизод 7: Родителите 

Епизод 8: Усещане за свобода 

Епизод 9: НЕдостойните 

Епизод 10: Любовта си отива 

Епизод 11: Дела и документи

Епизод 12: Love is in the air

Епизод 13: За брака… Цинично!

Епизод 14: Любовта, без която не можем

Епизод 15: Разведена

Епизод 16: След края

Епизод 17

Със заглавието поздравявам всички онези, които почти от самото начало мрънкат да спра, но продължават да четат. Шапка свалям на мазохизма ви. Бас хващам, че ако имах вашето търпение и стоицизъм, надали щях да се разведа и вие надали щяхте да четете това.

И понеже не мога да не бъда честна, държа да ви кажа – част от негативните коментари искрено ме мотивираха да продължа да пиша. Чак се замислих дали да не спретна един нов „сериал“ – „Дневникът на една любовница“ – но в открит разговор със себе си установих, че засега нямам желание да споделям тази част от живота си. Странно дори за самата мен, но се оказа, че съм егоистично настроена към настоящите си емоции.

Затова ще посветя този епизод на логистиката, а именно – какво се случва с децата, когато мама и татко не живеят заедно, имат срещи с други хора, а няма баби в близост.

Ако сте семейство с малко дете и си мислите, че излизането на заведение вечер и сексът са мисия невъзможна, то сте много далеч от истината. Пробвайте да си представите как жонглирате между работа, деца, бивш съпруг с претенции и лични планове и мъж, с когото искате да се видите, но не можете да запознаете с децата, а и е добре да внимавате все пак общи познати да не ви засекат заедно.

Разбира се, всеки сам избира това, което му се случва и ни най-малко не се опитвам да се оплаквам. Погледнато отстрани, това понякога си е чисто забавление. Но най-важното в случая е децата да бъдат максимално защитени от другите връзки на родителите си, поне до момента, в който „новите“ хора в живота им не станат достатъчно „сигурно“ близки. Защото нямате право да им причинявате поредната доза привързване и загуба.

Аз все още не съм изпитала това на свой гръб, но следя процеса в детайли, защото се случва на близка приятелка. И ревността към мама изненада всички ни, защото детето обожава човека, с когото мама се вижда. Просто до скоро и двамата не демонстрираха близост в присъствие на хлапето и, когато започнаха по малко да го въвеждат в ситуацията, всички станахме свидетели на неочаквани реакции. И така:

Първо правило на разделените/разведените родители Новите връзки да не стават достояние на децата.

Второ правило Всеки има право на личен живот, затова стиковайте плановете си. От опит смея да твърдя, че когато плановете се променят в движение, следват ГОЛЕМИ проблеми. Защото все някой ще обвини другия, че се меси в новия му личен живот.

Първо подправило на второто правило (само за жени) Мъжете винаги са в по-добрата позиция, защото вие търсите на кого да оставите децата, за да отидете на среща и те са в правото си да откажат да ги гледат. Затова винаги имайте поне по 2 резервни варианта за справяне със ситуацията.

Трето правило Запазете спокойствие при общуването с бившата половинка. Вашата нова мантра гласи: „Аз се разведох с този човек, точно заради това…“ Когато мантрата спре да помага, намерете сили да не крещите пред децата, а след това да не плачете пред тях.

Първо подправило на третото правило (само за мъже) Не се заяждайте с жената, родила децата ви. Винаги може да направи така, че да не ги виждате!!!

Основно правило Научете се да живеете за себе си.

Признавам без бой – това последното не го мога. Но ще се науча да го правя.

Успех на тези от вас, които ще тръгнат по моя път! Искрени пожелания за дълъг и щастлив брачен живот на всички останали!

Благодаря за вашите споделени истории. Винаги е добре да знаеш, че не си сам – и в щастието, и в нещастието.

Поздрави! Лора