Патрисия Каас: Красивата любовна история

2
Добави коментар

Патрисия Каас се завръща в зала 1 на НДК на 21 юни. С новаторски сценичен дизайн, това шоу има за цел да бъде преди всичко съвременно и градско.

То включва инсталации и осветление, което е различно от всичко на сцената днес – нещо абсолютно ново.

Непубликувани, уникални и непознати снимки на Едит Пиаф ще бъдат в центъра на това грандиозно събитие, обещават организаторите от „БГ Саунд Стейдж“, загатвайки, че Каас и екипът й са работили над проекта в продължение на две години.

Впрочем, отначало замислена като „лайв шоу“, програмата в последствие е издадена в албум, излязъл на пазара през ноември.

Най-популярните песни на Едит Пиаф са обработени от младите музикални таланти на Фабрис Бровелли и Кристоф Корре. В записа на албума участва голям симфоничен оркестър от 80 музиканти.
Албумът се състои от 21 композиции, сред които са Les amants merveilleux, Non, je ne regrette rien, Et moi, La belle histoire d’amour, Padam… Padam…, Je t’ai dans la peau и др.

Концертът ще се проведе под аранжимента на полския филмов композитор Абел Корзиеновски, номиниран за „Златен глобус“ за работата си по филма на Том Форд с Колин Фърт „Самотен мъж“ и режисьорския дебют на Мадона W.E.

Едногодишното турне на Патрисия Каас започва от Москва на 7 декември и включва изяви в знакови зали като „Роял Албърт хол“ в Лондон, „Карнеги хол“ в Ню Йорк, „Олимпия“ в Париж.

To e в подкрепа и на кавър албума Kaas chante Piaf („Каас пее Пиаф“), за който тя записва нови версии на 17 песни на легендарната френска певица.

Билетите за спектакъла в София са на цени между 40 и 120 лв. Те могат да се намерят в мрежата на „Ивентим“ и на касата на НДК.

Каас има зад гърба си хиляди концерти, 18 милиона продадени дискове и стотици хиляди почитатели по цял свят.

Французите гледат на нея като на световен посланик на Франция, защото точно тя отново пробуди интереса към френската песен.

Стилово нейната музика е смесица от поп и джаз.

Във формулата на световния й успех са и нейните гастроли – тя практически е постоянно в задгранични турнета.

Към статията няма коментари. Напишете първия.