Гласово търсене, нови карти и още функционалност за Google Now

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

За разлика от предходните конференции Google I/O, тази година момчетата от Маунтин Вю предпочетоха да се фокусират върху разработчиците. По-голямата част от презентацията бе насочена към писането на Android и Chrome софтуер, както и върху Google+. В края й обаче Google анонсира няколко допълнения към основните си услуги, които вероятно са най-интересни за масовия потребител.

Уникална е интеграцията на гласово търсене в Chrome, Android и iOS, благодарение на която просто трябва да кажете „Okay, Google“, за да започнете да диктувате на търсачката. Разпознаването на глас е изключително контекстуално и се обвързва с предходните ви думи. Така например, след като сте търсили дадено място, може да попитате как да стигнете до него, без да повтаряте името му. Google ще ви разбере. Функционалността ще бъде налична съвсем скоро.

Заедно с гласовото търсене, Google показа и нова версия на Maps. Тя е базирана на векторни изображения и има много по-изчистен и лесен за употреба интерфейс. Слуховете, за които вече писахме, са потвърдени. Интерфейсът е значително по-контекстуален и прави ориентирането, използването на Street View и търсенето на методи за транспорт (особено градски) по-бързо от всякога.

Ъпдейт получи и Google Now. Новите карти позволяват да добавяте гласови напомняния, списък с нови книги и музика, Gmail търсене и Google+ карти.

А видяхте ли чистата версия на Samsung Galaxy S4?