Как да носите райета

2
Добави коментар

Райето е един от най-старите мотиви в модата, но мъжете често се питат как да носят раираните си дрехи, с какво да ги съчетават. Предлагаме ви няколко кратки съвета как да носите своите раирани дрехи.

Почти всички препоръчват райетата да се носят вертикално. Това обаче не е препоръчително, ако имате висока и стройна фигура. При вас вертикалните райета само ще удължат още повече и без това дългия ви силует. В този случай препоръчваме райетата да се носят вертикално.
Широките райета са подходящи за тениски и крайно неподходящи за ризи. Препоръчваме ви да избирате ризи с много тънки райета, а да експериментирате с тениските.
Важно за носенето на райета е как подбирате цветовете. Но най-важното е никога да не ги съчетавате с контрастен цвят. Контрастни са цветовете, които стоят в противоположни краища на цветовата скала, например червено и зелено, синьо и оранжево, лилаво и жълто. Тези комбинации и без това са твърде необичайни, но ако все пак решите да ги ползвате, никога не го правете в съчетание с райета. Това би било истинска катастрофа. При райетата най-добре се получават комбинации от допълващи се цветове или с неутрални нюанси.
Модните пуритани ще ви кажат, че само една дреха от облеклото ви може да бъде на райе, но модата се мени и днес това правило не важи. Спокойно можете да комбинирате раирана риза със сако или панталон на фини райета. Разбира се, ако искате да сложите и сако, и панталон на фини райета, те трябва да са от един комплект. Ако костюмът е скроен както трябва, райетата на сакото ще съвпадат с линиите на панталона.

Posted in Уроци.

– 17.05.2013