Mercedes-Benz представя новата S-Class

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Премиерата на новото поколение Mercedes-Benz S-Class е насрочена за днес и ще се проведе по време на официална церемония в Хамбург, съобщиха от пресцентъра на автомобилната компания.

Лимузината ще се предлага в пет различни версии: три дължини на междуосието в зависимост от търсения от клиентите комфорт, както и в Coupe и кабриолет варианти, заяви шефът на германската компания Дитер Цетше.

Моделът притежава система, която сканира за дупки и настройва окачването.

Моделът със заводско обозначение W222 е продължение на предишния модел, но според главния дизайнер на Mercedes-Benz Гордън Вагенер, колата има „по-благородно излъчване” от предшественика си W221.

Новият S-Class е 21 мм по-дълго купе, 29 мм по-широко и 11 мм по-високо от това на предходното поколение. Багажното пространство на лимузината е намалено с 30 литра, заради новите задни седалки, които са със силно накланящи се облегалки.

W222 се предлага с по-големи  и изразителни фарове, във всеки от които се крият 56 LED диода. Бронята също е силно променена , а обликът на калците е по-обран в сравнение с предишния W221 модел.

S-Class ще влезе в серийно производство през август, като продажбите ще започнат през септември.

Етикети:

Mercedes-Benz | S-Class | лимузина