Карлос Слим вече не е най-богатият човек в света

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Мексиканският магнат Карлос Слим остана на второ място в класацията „Най-богат човек на света“, изготвена от агенция Bloomberg. Той бе изпреварен с над 550 млн. долара от съоснователят на софтуерния гигант Microsoft Бил Гейтс.

Kъм края на миналата седмица, според данните на Bloomberg, богатството на 57-годишния съоосновател на Microsoft е достигнало 72.7 млрд. долара, което е увеличение с около 10 млрд. спрямо предходната година.

Гейтс оглави годишния „Индекс на милиардерите“ на агенцията за първи път от 2007 г. През 2012 г. за 19-а поредна година Гейтс оглави списъка на Forbes на 400-те най-богати американци с лично богатство 66 млрд. долара.

Богатството на мексиканския бизнесмен Слим намаля с над 2 млрд. долара през тази година, след като Конгресът на Мексико прие закон, слагащ край на пазарната доминация на America Movil – телекомуникационния гигант на Слим.

Третото място в класацията на милиардерите е заето от легендарния американски инвеститор Уорън Бъфет, чието състояние се оценява на 59.6 млрд. долара.

След него са създателят на търговската империя Inditex Амансио Ортега с 56 млрд. долара и основателят на търговската верига IKEA Ингвар Кампрад с 55.5 млрд. долара.

Етикети:

класация | Bloomberg | бил гейтс | Карлос Слим