Хановер 96 ще лапне 20 девици

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Тимът на Хановер 96 завърши сезона в Бундеслигата с домакинска победа с 3:0 над борещия се за спасение Фортуна (Дюселдорф) и приключва на девето място. Маме Бирам Диуф (36) и Дидие Я Конан (61,76) вкараха за успеха на тима на Мирко Сломка, който обаче не успя да се пребори за участие в Лига Европа.

Двубоят беше далеч по-важен за гостите, които в крайна сметка изпаднаха, след като преките им конкуренти Аугсбург и Хофенхайм спечелиха двубоите си. Баварците надвиха Гройтер Фюрт с 3:1 и се спасиха директно, а Хофе изненадващо взе 3-те точки като гост на Борусия (Дортмунд), също след 2:1, и финишира 16-и, като така ще играе бараж срещу третия във Втора Бундеслига Кайзерслаутерн.

Отборът от Дюселдорф е едно от разочарованията на пролетта, като не успя да постигне победа в последните си 12 мача и дори загуби финалните си пет от тях. Тимът започна сезона добре, като беше непобеден в първите си 6 мача, но след това тръгна надолу и се завръща във втория ешелон след една година при майсторите.

В дните преди мача президентът на Аугсбург Валтер Зайнш се пошегува, че ако Хановер успее да бие Фортуна, той ще изпрати като награда 20 девици.