Абсолютен рекорд на ОУ „Христо Ботев” в щафетата за купа „Велинград“

1
Добави коментар

Заместник кметът Исмет Бабучи (най-вдясно) връчи купата на учениците от ОУ „Христо Ботев“ – Велинград

Отборът на ОУ „Христо Ботев” – Велинград е новият (стар) победител в традиционната лекоатлетическа щафета за купа „Велинград”. Възпитаниците на учебното заведение в квартал Каменица се пребориха с конкуренцията и грабнаха за рекорден 18-ти път преходния трофей. Те преодоляха дистанцията от 3,63 км за 9:01.45 мин.

Купата на победителите връчи заместник кмета с ресор спорт – Исмет Бабучи. Той поздрави участниците в състезанието от името на градоначалника Иван Лебанов. Шест учебни заведения излъчиха свои отбори за днешния крос, организиран от Община Велинград по случай 17 май – Денят на спорта.  

Трасето, по което премина щафетата бе професионално обезопасено от служителите на РУП – Велинград

Второто място завоюва отборът на СОУ „Васил Левски“, а на трето се нареди щафетата на друго велинградско учебно заведение – ОУ „Неофит Рилски“. Първите три училища в крайното класиране получиха грамоти и топки.

На четвърто място финишира щафетата на СОУ „Св. св. Кирил и Методий”. На петото се наредиха възпитаниците СОУ „Методий Драгинов” – Драгиново. Шестата позиция остана за учениците на СОУ „Христо Смирненски” – Света Петка, които след известно прекъсване възобновиха участието си в надпреварата.

Шампионска радост сред учениците на ОУ „Христо Ботев“ – Велинград

Щафетата, която преминава по главната отсечка, съединяваща кварталите „Чепино” и „Каменица” е с обща дължина 3630 метра. По трасето са разположени общо 32 поста. Те са съставени от 16 момчета и 16 момичета. Право на участие в лекоатлетическата надпревара имат ученици от V до VIII клас. Финалът по традиция е на централния площад в квартал Каменица.

За поредна година проявата премина при безупречна организация и без инциденти. За това допринесе професионалната работа на служителите на РУП – Велинград и на медицинския екип от МБАЛ-Велинград ЕООД, участавали активно при провеждането на надпреварата.

Екип на VELSPORT24.com