Масло от Ший (Карите) – полезен за кожата и кожните проблеми

2
Добави коментар
biomall
biomall

Маслото от ший – какво е и как помага на нашата кожа?

Маслото от ший е твърдо тлъсто масло, получено от ядките на карите (вид орехови дървета), известни също като Mangifolia, които растат в полупустинни райони на саваната в Западна и Централна Африка. Маслото от ший понякога се нарича „Женското злато“, защото извличането на маслото от ядките шеа дава заетост и доходи за стотици хиляди африкански жени по селата. Маслото от шеа е толкова нетоксично и полезно, че се използва все по-широко в хранително-вкусовата и козметичната индустрия..

 
Африканските лечители и красавици са знаели за масло от шеа в продължение на хиляди години: веществото е почти вълшебно в своите лечебни ефекти върху изгаряния, кожни заболявания, раздразнена кожа, стрии и сухота.
 
То съдържа полезните омега растителни мазнини, които стимулират регенерацията на клетките и кръвообръщението, което го прави чудесен лечител срещу стареенето на кожата. Маслото от карите съдържа също така естествени слънчеви протектори.

Чистото Масло от Ший може да се извлече по 3 различни начина. На този принцип е и категоризацията му.

Нерафинирано масло от ший – извлечено чрез вода. Цветът им варира от сиво-жълтеникъв до бледо-жълт.

Рафинирано масло от Ший – извлечено чрез по-висока степен на обработка и съдържа натуалните компоненти непокътнати.

Високо рафинирано масло от Карите – използват се разтворители за увеличаване на добива като Хексан. Цветът им е чисто бял.

Маслото от Ший от Now Foods е гарантирано 100% натурално, без никакво съдържание на Хексан и с гарантирано най-добра цена на пазара!