Изпитани рецепти срещу задържането на течности

3
Добави коментар
Galana
Galana

Изпитани рецепти срещу задържането на течности

Случва се понякога да пием вода, но да задържаме течности и да не успеем да уринираме. Или го правим рядко. А това може да е много опасно, не само заради отоците по ръцете и краката, но и също така заради опасността от отравяне на кръвта. Ние ви предлагаме няколко изпитани рецепти, които ще помогнат при това състояние.

1. Взема се 50 г пъпешово семе и се залива с литър студена вода. Оставя се да престои една вечер. На сутринта се слага с тази вода на котлона кипне, след което се маха от огъня и се оставя два часа да кисне. След това се прецежда. Пие се 24 часа на малки глътки.

2. Варите 10 глави счукан чесъни ли пък 10 глави бял лук в 2 л бяло вино за около 15 минути. Оставяте сместа да кисне 2 часа, след което прецеждате. Пиете по една кафена чашка, 3 пъти на ден преди ядене. От­варата се държи на студено място.

3. Варите 2 супени лъжици кора и 2 супени лъ­жици листа от леска за 15 минути в литър и половина вода. След това оставяте да кисне 2 часа и прецеждате. Пие се на малки глътки следващите 24 часа.

4. В 700 мл вода се варят 12 ядки от горчив бадем за 10 минути. Сместа кис­не 2 часа и се прецежда. Пие се 3 пъ­ти на ден по 200 мл преди ядене, а ядките се ядат.

Болиме.нет препоръчва и: