Петима фенове на „Левски“ задържани след мача с „Лудогорец“

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

„Левски“ – „Лудогорец“ играха на стадион „Герена“.
Автор: Тони Палабикян

Двама футболни фена са привлечени като обвиняеми за хулигански прояви след футболния мач между „Левски” и „Лудогорец”, а петима бяха задържани след срещата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 18 май около 16:00 ч. служители на Пето РПУ засекли двамата столичани на 18 и 28 години, които с крясъците си нарушавали обществения ред около района на жп гара „Подуене“. Материалите били докладвани в Софийска районна прокуратура с обвинение по чл.325 от НК.

По време на мача е задържан и С.М. (40), който нахлул на футболния терен. Съставен му акт за нарушението и наложена глоба след доклад в прокуратурата в размер на 200 лева, докладва МВР.

Непосредствено след края на срещата, около 22:30 ч., в полицейския арест попаднал и 18-годишният В.А. Между спирките на градския транспорт, в района на СУ „Климент Охридски“ и ул.“Ген. Гурко“ той успял да потроши фаровете на тролейбус, движещ се по линия №2.

Час по-късно 16-годишен младеж потрошил плафон на осветително тяло на тавана на тунела в района на метростанция „Сердика“. Той също бил отведен в полицейското управление.

Двамата са привлечени като обвиняем за извършено престъпление по чл.325 от НК след доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти