Северен възел във Везни – АСТРОЛОГИЯ – Статии

5
Добави коментар
mikael
mikael

Качества, които трябва да развивате, за да откриете скритите си дарби и таланти: сътрудничество; дипломатичност и такт; по-пълно осъзнаване на чуждите нужди; липса на егоизъм: подкрепяне, без да очаквате нищо в замяна; създаване на ситуации, от които да печелят всички; споделяне;

Да виждате през очите на другите; изразяване на собствената идентичност.

Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по-лек и радостен: импулсивност; безсмислена упоритост; липса на осъзнаване необходимостта от подкрепа на другите;егоцентризъм; липса на добра преценка по отношение на парите; очакване другите да се държат по определен начин; безразличие за това как околните гледат на вас; нежелание за компромиси; изблици на гняв; прекалена загриженост за оцеляването.

Ахилесовата пета на тези хора е нуждата им да съзнават своя егоизъм. (“Моето оцеляване зависи от това да се погрижа първо за себе си и другите да направят така, че нуждите ми да бъдат задоволени, независимо от техните тревоги.”) Но това е бездънна яма: ако те чувстват, че другите трябва непрекъснато да задоволяват нуждите им, за да се чувстват сигурни и обвързани с тях ще открият, че все повече ще се нуждаят от все повече енергия и внимание, просто за да се чувстват добре. Те имат нужда от партньори, на които могат да дават, които ще се чувстват толкова енергизирани, че по естествен начин ще започнат да пълнят чашата им с признание. Удовлетвореността лежи в обвързването с хора, които могат да видят истинската им същност, да ги оценят и да им отвърнат със същото. Капанът, който трябва да избягват е да не се отдават на безкрайно търсене на независимост. (“Ако съм достатъчно самоуверен, ще мога успешно да се свързвам с другите и няма да се чувствам толкова самотен.”) Животът е показал на тези хора, че постиженията и независимостта не им дават чувство за завършеност. Онова, което не бива да забравят е, че никога няма да имат достатъчно добре развито чувство за Аза, за да станат част от един отбор. В определен момент ще трябва да поемат риск да загубят себе си, в името на това, да подкрепят друг човек. Веднъж като започнат без егоизъм да подкрепят някой друг, ще почувстват радостта и блаженството от блясъка на истинския си Аз.

Онова, което наистина искат е да имат стойност, да бъдат център на внимание, да попадат в различни житейски ситуации и да са заобиколени от хора, които да подхранват енергията им. За да постигнат това, те трябва отново да изместят своето внимание от тях самите и да открият природата на хората, които са били привлечени от тях. След като веднъж определят кои хора наистина им се възхищават и искат да ги подкрепят, и започнат да подхранват тяхната енергия, тогава енергията, която се връща към тях, ще създаде желаната ситуация.

Тези хора са фантастични съветници, дипломати и умиротворители. Те имат талант ясно да виждат и успешно да изразяват идентичността на човек А пред човек Б (и обратно) по начин, който създава взаимно разбиране и честни, хармонични компромиси. Те успяват и в области, които са свързани с красотата и изкуството, могат много добре да забавляват другите или да бъдат обществени говорители, когато тяхната цел е да повдигат духа, да енергизират и да вдъхват увереност на публиката. Те са изключително надарени и могат да имат успех – едновременно материален и в личностен план – във всяка професия, която включва поддържаща роля. Тези хора имат вътрешен талант за независимост и водачество благодарение на собствената им осъзнатост на тях самите като отделни личности. Когато използват таланта от миналите си животи за постигане на мир и установяване на справедливост за другите, техните вътрешни способности създават положителни резултати. Но ако се стремят към професии, които имат за цел собствената им независимост, може да се разочароват и никога да не почувстват, че са постигнали целта си. Когато използват силната си идентичност в подкрепа на другите те ще получат чувство за вътрешна удовлетвореност и завършеност.

Изцелителните твърдения, които са подходящи за тези хора са:

• ”Когато се концентрирам върху подкрепата на другите, се чувствам уверен.”; • “Когато успешно стимулирам самоувереността у другия човек, и двамата печелим.”; • “Когато екипът има успех, и аз печеля.”; • “Когато споделям с другите, имам повече.”

Изцелителната песен, която ще им помогне да прехвърлят вниманието си към по- дълбоко разбиране на другите и да ги вдъхнови да им помагат по начин, който ще им даде чувство на любов и завършеност, за които те винаги са копнели, е:“Твоят брат опитва, но става слаб да избута камъка до върха на планината. Камъкът е тежък и за да успее, му е нужна малка помощ. Можеш ли да вдигнеш едната си ръка от своя камък за да му помогнеш, с този товар той скоро ще се сгромоляса…Хайде, хора, поставете се на негово място. Събудете се ,хора, и вижте гледната му точка. Хайде, хора, помогнете му с всичко, с което можете днес, защото всичко, което можете да получите, е онова, което сте дали!”

22 юли 1902-15 януари 1904 – Везни08 февруари 1921 – 23 август 1922 – Везни13 септември 1939 – 24 май 1941 – Везни07 юни 1958 – 15 декември 1959 – Везни08 януари 1977 – 05 юли 1978 – Везни01 август 1995 – 25 януари 1997 – Везни19 февруари 2014 – 11 ноември 2015 – Везни02 декември 2032 – 03 юни 2034 – ВезниИз книгата на Жан Спилър, “Астрология на душата”