Парео – едно вълшебно парче плат!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Това е най-практичният, най-необходимият, най-интересният и атрактивен плажен аксесоар.

Парео, или наричано още саронг, представлява голям плат с ярки екзотични рисунки. По принцип, основната разлика между двете е, че първото е „родом“ от Таити, а второто е използвано още в дълбоката древност като облекло на аборигените от Индонезийските острови.

Можете да го намерите в най-различни цветове, десени, фигурки, а така също и форми – триъгълна, квадратна, правоъгълна. Пареото става за всичко – пола, блуза, рокля при това в най-различни модели. Ръчно рисуваната коприна е най-красивата материя. Но най-предпочитана е памучната материя или шифон. Цветовете са ярки – от жълто и оранжево, през червено и зелено до всички нюанси на синьото.

В зависимост от формата и големината на пареото, можете да си направите няколко вида поли или рокли. Най-лесно се правят моделите, показани на първата снимка: Хванете двата края на парчето плат и го поставете зад тялото си. След това крастосайте двата края, като ги промушите под мишниците си, прекарате ги през врата и ги завържете отзад. За полата – хванете двата края и ги вържете на талията – можете да регулирате дължината на полата по ваше желание. На втората снимка виждате как можете да вържете пареото само около таза и бедрата си.

Третата снимка ви показва рокля, която е като първия модел, но преди да вържете двата края отзад на врата си, трябва да ги вържете и отпред. Друг начин за връзване е като оставите едното си рамо голо. Хванете двата края на плата – от едната страна минава под мишницата, а от другата страна го връзвате на рамото. Допълнителното оформяне на краищата – като цвете или свободно пуснати е според вашето желание.

Следващият модел е с две голи рамене и двата края на плата кръстосани под мишницата и вързани над рамото.

Както виждате комбинациите са многобройни. От горните модели можете да си направите производни, като добавите аксесоари – колани, презрамки и всякакви допълнения.