Храни и напитки, които предпазват от целулит

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Портокаловата кожа не само, че не изглежда красиво, но и непрестанните борби, които водим с нея ни изморяват. Пробваме какви ли не масажи, козметики и трикове, за да намалим дупчиците по кожата.

Всичко това, което правим като грижа е чудесно, но забравяме, че това, което пием и ядем, също има отношение към вида й. Кои храни и напитки са добри за кожата ни и кои не ? Може да вземете лист хартия и да си запишете. Следвайте съветите и се радвайте на красива и гладка кожа.

Консумирайте повече броколи, зеле, карфиол и брюкселско зеле. Те подкрепят черния дроб в детоксикацията на организма. Хапвайте също лук и чесън, те са богати на сяра и помагат да изчистим кожата и да се отървем от токсините.

В никакъв случай не допускайте дехидратация на организма. Пийте 1,5-2 литра вода на ден, за да помогнете на тялото да не задържа течности. Правете си пресни сокове от авокадо, краставици, спанак, те са силен антиоксидант. Добавете също ябълки, портокали, киви, папая, те са богати на витамин C и спомагат за образуването на колаген.

Консумирайте храни, които действат като естествени диуретици – краставици, целина, аспержи, домати, чесън, артишок, магданоз, червени боровинки и диня. Сушени кайсии също са препоръчителни, те съдържат калий, а това ще помогне да възстановите баланса на течностите.

Приемайте достатъчно протеини

Рибата, пилето, яйцата, бобът и бобовите растения съдържат аминокиселини, които помагат на тялото да произвежда колаген. Той поддържа кожата еластична и млада.

Червеното грозде и червеният гроздов сок съдържат растителни вещества, които блокират ензимите, които разрушават колагена. Неслучайно екстрактът от грозде е водеща съставка в редица козметични продукти. Малини, къпини и ягоди също са много полезни.

Приемайте Омега-3 мазнини

Яжте мазна риба като сардини, скумрия, прясна риба тон или сьомга, два пъти седмично. Така подхранвате кожата си отвътре и подобрявате кръвообращението. Орехи, ленено семе, тиквено семе също съдържат тези полезни мазнини.

Тайната на растението Годжи бери

Тези малки розови плодове спомагат за здрава клетъчна функция и борят целулита. Богати са на калий, калций, цинк. Препоръчителният дневен прием е не повече от 10 г.

Снимка: Sxc.hu