Радослав Янкулов е новият генерален директор на БНР

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Радослав Янкулов е бил собственик на радио „Канал Ком“ и радио „Спорт“, както и говорител на БФС.

© Цветелина Белутова

Още по темата

Какво смущава в БНР

Една година след управлението на Радослав Янкулов относителното спокойствие в радиото е нарушено

20 сеп 2014

Радослав Янкулов ще управлява БНР

През следващите три години той ще има нелеката задача да предприеме антикризисни мерки и да модернизира медията

23 май 2013

Битката за радиоефира III

Според кандидатите днес БНР има нужда от освежаване на програмата и повишаване на журналистическите заплати

22 май 2013

Битка за радиоефира

Започна конкурсът за нов генерален директор на БНР

20 май 2013

Радослав Янкулов е новият генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това реши Съветът за електронни медии (СЕМ) на днешното си заседание. Янкулов беше избран с 4 гласа, един е получил Иво Тодоров. Радослав Янкулов е спортен журналист и е един от популярните гласове в българския спортен радио ефир. В БНР е познат като водещ на спортни емисии и на предаването „Хоризонт за вас“. Бил е директор на едни от първите частни радиостанции в България – Радио „Експрес“ и Радио „99“. В миналото е бил собственик на радио „Канал Ком“ и радио „Спорт“, бивш говорител на БФС. Радослав Янкулов ще замени на поста Валери Тодоров, който изкара два мандата от по три години на поста, колкото е максималният разрешен от закона срок.

От понеделник до сряда СЕМ изслуша 12-те кандидата за поста. Презентацията на Радослав Янкулов беше във вторник. Отличи се като емоционална и метафорична. Според него, новият генерален директор на БНР трябва да продължи да работи за утвърждаване ролята на радиото като обективен съветник на обществото. Янкулов смята, че БНР се нуждае от опростени структури  за повече функционалност. Също като повечето кандидати той застъпи идеята, че радио „България“ и „Бинар“ трябва да имат по-силни интернет платформи. Той също обяви, че има нужда от оптимизиране състава на служителите, подобряване организацията на работа и актуализация на длъжностните характеристики. Според Янкулов радиото има нужда от нова маркетинг политика и нови рекламни тарифи.

Той е убеден, че БНР трябва да си взаимодейства по добре с други медии, особено с БНТ. Две от по-екстравагантните идеи на Янкулов бяха: създаване на „Училище за радио“, което да е конкурент на журналистическия факултет в СУ „Св. Климент Охридски“ и да учи младите журналисти какво е истинска сериозна журналистика. Другата нестандартна идея беше радиото да развие по добре залата си за пресконференции, като я дава за организиране на събития или като кани известни личности, „защо не и Анджелина Джоли :)“, които да създават шум около медиата.

Повече по темата в „Капитал“