Розберг отново недостижим по улиците в Монако

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Нико Розберг не изненада никого, след като преди минути записа най-бързо време във втората свободна тренировка за Гран при на Монако. Пилотът на Мерцедес го направи и сутринта, като разликата сега бе второто място на неговия съотборник Люис Хамилтън. Така двамата съотборници дадоха заявка за окупиране на първа стартова редица в неделя.

Ако го постигнат, това ще ги постави в много удобна позиция, след като изпреварванията по тесните, опасани с мантинели улици на Монако са изключително трудни. През по-голяма част от сесията двамата се концентрираха над това да разберат до колко могат да натискат с меките и супермеките сликове на Пирели.

Обичайните оплаквания по радиото за трафика в Монако и прегряването на гумите бяха чести, но никой от пилотите не беше в такава беда с гумите на Пирели, каквато много преживяха в уикенда за Гран при на Испания.

Очаквано всички пилоти в челото бяха по-бързи от сутринта, но преднината на Мерцедес се увеличи. Алонсо отново бе най-близкият им конкурент. Пилотът на Ферари записа трето време, но изостана от лидера на близо половин секунда.

Бразилският му съотборник Фелипе Маса се подреди зад него, а отново Марк Уебър бе по-бързият пилот на Ред Бул. Австралиецът бе пети на 0.645 сек от Нико и отново остави зад себе си съотборника Себастиан Фетел. Трикратният световен шампион остана девети, на 1.255 сек от сънародника си Розберг.

Пол ди Реста от Форс Индия допълни топ десет, а преди него бяха още Кими Райконен, който този път бе по-бърз от съотборника си Ромен Грожан и Дженсън Бътън от Макларън. Грожан бе първият пилот, който откри сметката на ударилите се пилоти в предпазните бариери. Французинът разби предното си ляво окачване и крило в 11-та си обиколка днес.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА МОНАКО ОТ:

Четвъртък (23 май)

11:00- 12:30 часа – Първа свободна тренировка

15:00 – 16:30 часа – Втора свободна тренировка

Събота (25 май)

12:00 – 13:00 часа – Трета свободна тренировка

15:00 – 16:00 часа – Квалификация

Неделя (26 май)

15:00 часа – Състезание

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg