Владо Пенев открива Дните на българското кино в Рим

2
Добави коментар

Владо Пенев открива Дните на българското кино в Рим

25 Май 2013 | 09:15

/КРОСС/ Служебният министър на културата Владимир Пенев ще открие „Празника на българското кино” в Рим, съобщиха от пресцентъра на министерството. Програмата на министър Пенев в италианската столица ще продължи до 27 май. Това е шестото издание на традиционните Дни на българското кино в Италия. През последните години тези филмови празници се утвърдиха като едни от най-успешните прояви за представяне на българската култура в Италия и преминават при изключителен интерес. Основни организатори на проявата са Българският културен институт в Рим и Министерството на културата.

Проявата ще бъде официално открита в „Дом на киното”, Вила Боргезе, като тази година „Празника на българското кино” ще започне с излъчването на филма „Цветът на хамелеона“ на режисьора Емил Христов, сценарист – Владислав Тодоров, с участието на Самуел Финци, Руши Видинлиев, Михаил Билалов, Деян Донков , Руси Чанев, Касиел Ноа Ашер, Светлана Янчева. Зрителите ще могат да видят и „Чужденецът“ на Николай Илиев, две серии от третия сезон на сериала на БНТ „Под прикритие“, „Инкогнита“ на режисьора Михаил Пандурски, както и документалните филми „Разкриване на Саломе“ на Найо Тицин и „Незабравимата Гена“ на Магдалена Манолова.

В българската делегация за традиционните Дни на българското кино в Рим са включени и актьорите Михаил Билалов, Георги Стайков и Александър Сано, Найо Тицин – журналист и режисьор, както и Михаил Пандурски, режисьор.

В програмата на министър Владимир Пенев са предвидени и срещи и разговори с италианската страна за договаряне на всички параметри и обсъждане на подробности, свързани с предстоящото подписване с Италия на междуправителственото Споразумение за копродукции.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.